Jan 31, 2010

Boringnya...

aku nak wat ape skunk?bosan giler niey..tadi sakit kepala so tido. Ai aper la dorang nie soh aku cari bf plak..rilek arr awal lagi nie. Nk berkenalan pun nantila..Aku still takut lagi.Hihi. Aku nak rupa cam org korea. Okey x? Haha. Aku nak pegi Korea. Smlm aku tanya k.win brp harga nak pegi sane,aii nak kat rm4000. Cam best jer. Xpe arr satu hari nanti.Btul x?huhu.

ai bosan n bosan n bosan. Baru lps masak spaghetti. Sedapnya..Jom la kita wat resepi spagetti ari nie. Ok x? alar yg paling simple la:

Bahan-Bahan:
  • Bwang Besar
  • Bawang putih
  • Daging/ayam
  • Prego
  • Oregano
  • Daun Ketumbar
  • Hotdog
  • Cendawan Butang
  • Spaghetti

Cara Masak:

  1. Bawang merah,putih dicincang. Panaskan minyak dan masukkan bahan tadi.
  2. Masukkan Daging yang telah dicincang. Letak sedikit air.
  3. Masukkan Prego perisa traditional.
  4. Potong hotdog dan cendawan butang bulat2. Kemudian masukkan ke dalam.
  5. Hiris daun ketumbar.
  6. Akhir sekali letak daun ketumbar dan oregano. Nak sedap lagi bubuh cheese.

Jan 27, 2010

Ayayai..

Apsal la malas sgt pegi kelas hari nie. Bukan sengaja ponteng tapi ntah aku ada masalah dalaman. Hmm..Ntahla aku rasa problem aku banyak giler. Xtau nak ckp mcm mane tapi yang sure aku ade banyak dan banyak masalah.

Kenapa aku asik fikir?

  • Mmg kepala otak aku x boleh nak stop fikir. Sampai nak tido pun susah

  • Asik fikirkan pasal asignmnet yg mlas aku buat

  • fikir pasal farm aku n ikan aku. kalaulah ader org blh tlg jaga hari2..ai bahagia ikan2 ku.

Seriusly,mmg aku sakit. Susah nak explain. Kadang2 aku xtau nak cakap ape kt membe2. COz kalau aku ckp demam kang dorang ingt xkan x baik2 lg. Padahal penyakit aku cover semua.

  • 1st sekali,aku panas dalam badan makananya aku kalau kena panas atau hujan panas wateva la asalkan aku kena panas akan menyebabkan aku demam. Demam plak bukan demam biasa. Sebab dalam badan panas.<--lebih kurng cam putri lilin ler. cuma aku kdg2 je. Bukan slalu.
  • Xtau nape sejak akhir2 nie pinggang aku sakit. Aku pelik tau muda2 mcm nie ade ke sakit pinggng. So,nak dijadikan cite dari sakit ke pinggang dah meleret ke belakang badan. Bile duduk lama ckit pinggang aku dah sakit. So, nak pg klas pon aku xlarat. Badan aku sakit.

Tapi bile nak difikirkan patut ke alsan mcm nie aku buat x dtg klas? ntahla bagi aku org x faham aku kot. Susah nak citer. Xpe la aku sendiri faham. Senang.

Jan 26, 2010

Resepi: Ayam Chesnut

Huhu..weekend nie aku nak try buat la resepi dlm magazine nie. Cam sedap jer.Aku masak mesti sedap.<--perasan!! Orait proceed ngan bahan2:- Bahan-Bahan:
  • ayam(dipotong kecil)
  • daun bawang
  • cili padi
  • gajus
  • lobak merah
  • cendawan hitam
  • bawang besar(potong dadu)
  • minyak bijan
  • sos tiram
  • sos cili
  • sos tomato
  • air

Cara membuat:

  • Panaskan minyak bijan & tumiskan bawang besar,sos tiram,sos cili n sos tomato
  • Biarkan mendidih
  • Pastu,masukkan ayam
  • Kemudian,campurkan daun bawang,cili padi,gajus,lobak merah,cendwn hitam.
  • Biarkan 5 minit n angkat.

Jan 25, 2010

Bad Day today..

Sebelum cerita pasal hari nie,ape yg berlaku mmg perit betul. Ingtkan hari ahad ni hari yang paling best untuk aku..tapi hari nie mmg teruk!!!

Kenapa dengan aku hari nie?
  • Lepas balik dari hantar adik aku kat asrama,aku yang sememangnya dah pening bertambah peniing sebab perut kosong n aku trus mkn ubt migrain pastu makan durian. Alah 2-3 ulas jer sbb kadang2 aku x berapa suka makan. Tapi dh mak n abah nampak syok sgt aku pun join je la. xnak la kecik kan hati dorang..
  • Beberapa minit lps tue aku batuk n rasa nak muntah. Pening pun ader<--ai banyak penyakit betul aku nie. Aku penat tapi degil x nak tdo.
  • Pastu aku sakit perut. dengan perut ku yg meragam nie aku turun cari ubat. Rembat che sue nya ubat. Ubat tahan sakit n ubat angin + ngan ubat migrain aku lg.
  • so,perasaan aku skang mcm tgh melayang sbb ubat2 tadi.
  • Ok,smbung citer abah aku aoh minum air cmpur limau kasturi. Lepas makan n ubat aku rs okey ckit. Walaupun x sepenuhnya tapi sempat lagi aku cbe siapkan asignment yg x mgkin siap n siapkan blog aku bi. Sengal2.

Kesan drpd nie:

  • Asignment aku x siap.
  • Aku xleh fikir banyak coz nnti aku sakt pale
  • ataupun aku cam tgh dok khayal akibat makan ubat banyak sgt.
  • Smbg citer len kali.
  • Nak gi klas ke xnak esok?Aku xtau. rasa cam malas gilerrr.

Jan 24, 2010

Teringin mkn ice cream

Ahh teringinnya makan ice cream. Dah lama sangat x makan ice cream. Paling ske aku perisa cokelat susah la nak terima perisa lain. Xtau nape. Paling kurang pun perisa strawberry selain drpd tue lidah susah nak terima. Ah sedapnya tgk citer korea nie dorang makan ice cream. Mkn kat baskin robbins kot. Ah Terigninnya..Isk isk

Ice cream oh ice cream. Kenapa tetiba nak makan? teringin betul tengok org makan. mcm sedap jer. Huhu..ntah2 bile aku makan sume jadi x sedap. Betul ke? xtau la..jom ushar ice cream ape yang sedap?

http://www.baskinrobbins.com.my

Jan 23, 2010

Penat

Xlarat..Badan letih
Isk isk.Aku penat sangat. Xlarat betul. Sakit badan,nak demam sumer ader. Mak aku ckp sbb dh lama x kuar n terkurung lam umah. tapi aku rasa sbb aku banyak problem. Otak berfikir sbb dhh start blaja, badan penat sbb letih berjalan dan hati sakit sbb diye sakitkan hati aku.
Sbenar2 nya ape perlu aku buat untuk mengelakkan dr sakit hati?. Seriusly, aku dh putus asa. X mengaku kesalahan sendiri dan x berusaha untuk aku maafkan. X usaha langsung,setiap kali mesti nak sakitkan hati aku. Aku betul2 dh x sanggup untuk lalui semua nie lagi. Aku ada 2 pilihan.
  1. Tukar nombor hp<--sudah tiba masanya aku tuka. Dh cukup aku bg peluang tapi diye x sedar diye dh betul2 sktkan hati aku.
  2. Tukar emel address<--aku sayang betul emel aku nie. Seriusly mmg sayang nk tukar emel aku nie. Xtau nak buat cane. Mngkin mmg aku akan tuka.

Selain drpada nie aku xtau nak fikir ape lagi. Otak aku dah blur. Sem nie target aku besar. Knon nak rajin p klas. Tapi aku asik lambat jer..Aku terlalu campur adukkan pelajran dan masalah peribadi. Xpatut wat camtue.

Knp Bengong sangat aku hari nie?

Hari nie pas bagun tdo aku dh rasa x sedap badan. Xlarat sangat. Demam urat? Ape la demam urat tue agaknya. Sapa yg faham boleh la memahami bg yg x faham hmm pephamkan jer la. So, dengan gagahnya aku bangunkan diri untuk pegi klas. Sbb semalam pun dh x pegi. Rugi plak hari nie x pegi. Kalau nak layan karenah sakit nie ai memanjangla jwbnya.

Semalam pun dah tdo lambat coz siapkan jugak asignment tue mlas dah nak simpan2 lg. Jadi hari nie bangun dengan bestnya bkk fb dulu layan game aquarium aku dlu n kutip hasil kat farmville dlu. Ble dah siap semua n dah ready nak pegi aku rasa cam x sedap hati jer. Xtau knp.

Dlm kul 1.30 tue abah htr kat ktm. Tapi tren baru jer terlepas and next tren kul 1.22p.m. Oh NO! Mmg dh terlebih lewat la kalau mcm tue. Pastu aku fkir 2,3 kali baik nab cab pg tmn jaya. Tahan cab n pg tmn jaya. Tp YA ALLAH, taxi driver tue bwk lembap giler...hangin satu badan aku. Lepas jer sampai kt lrt station aku trus pg kaunter nk touch tp tetiba aku teringt yg aku naik komuter td n lupe nk touuch out. So,kalau lpe touch out slalu kena penalty.

Then aku tnya kt akak tue "akak,saya lpe nk touck out ms kt komuter td, so cane? boleh gne ker kat station lrt?" Then diye ckp dia akn try clearkan. But finally dia ckp xley n kena pg kl sentral kat ktm kaunter untk clearkan. Ai dahla aku dh lambat tmbh plak dgn insiden touch n go nieh. Sabar2.

Finally,sampai kat kl sentral aku pg ktm kaunter n ceritakan problem touch n go aku..Rupa2nya dorang ckp xde kena mengena ngan komuter. Maksudnya xde masaalah la sbb xde rekod aku touch in kat ktm dato harun. Aku pun konpius giler n terasa bengong tetiba.. Rupa2 nya dari ktm dato harun lagi aku touch in. Mmg aku terlupa. Aku asik termenung cam sengal2 jer. Keje aku asik termenung jerrrrr. Sebabkan aku termenung n fikirkan psl diye la aku jadi mcm nie. Bayangkan dari keluar sampai aku nk pegi klas. Ayayaaiii.
Paling bengong: Class Cancel. Tension betul.

Jan 21, 2010

love this song..

Bila dengar lagu nie rasa mcm best je. Tp mmg best pon. Just nyanyi kuat2. AKu dgr 2,3 kali pun mmg xkan muak.

CRY
If anyone asks,
I'll tell them we both just moved on
When people all stare
I'll pretend that I don't hear them talk
Whenever I see you,
I'll swallow my pride and bite my tongue
Pretend I'm okay with it all
Act like there's nothing wrong
Is it over yet? Can I open my eyes?
Is this as hard as it gets? Is this what it feels like to really cry?
Cry
If anyone asks,
I'll tell them we just grew apart
Yeah what do I care
If they believe me or not
Whenever I feel Your memory is breaking my heart
I'll pretend I'm okay with it all
Act like there's nothing wrong
Is it over yet?
Can I open my eyes?
Is this as hard as it gets?
Is this what it feels like to really cry?
Cry
I'm talking in circles I'm lying,
they know it Why won't this just all go away
Is it over yet?
Can I open my eyes? Is this as hard as it gets?
Is this what it feels like to really cry?
Cry
Cry

Jan 20, 2010

Gerammnya aku!!

Potong-Memotong

Cuba korang teka ape yang aku maksudkan nie..? Hmm dapat x? xpe aku cite jer. Aku angin btul petang tadi kat komuter kl sentral mane lagi! Bodow nak mampos...Orang lain beratur panjang 2 org lelaki nie yang pakai baju long sleeve,kasual ada perangai nak potong line! Beratur la beb!!! Xpuas hati betul aku.

Dahla ramai org, dia lak n member diye selamba main potong! sengal! xde etika langsung. Xblaja sivik ke aper ke, aku xtau. Yang paling xley blah bile tren sampai diye dok kat depan muka pintu. Maksudnya betul2 depan pintu kuar. Org yang dalam tren nak kuar pun payah. Sabar je lar.
Bengong x sudah mamat nie! Bile dah masuk dalam tren cam ngutuk2 lak orang tolak diye. pehal? dah org tau kau potong line,mmg sah2 la org tolak kau. Benci betul aku. Nak beratur biarlah adil. Nie xde main masuk mencelah jer. Ingat hebat sangat ke. Nak belagak ke aper ker,xpaham aku.
Tapi cuba fikir,antara lelaki dan perempuan mane satu yang patut duduk? DUA-DUA? Hmm ape yang aku nampak sekarang mmg dua-dua. Sbb lelaki lagi mau berebut ngan pompuan. Ntah ape hebatnya sangat dapat berebut tue. Semua org penat nak balik keje,klas n lain2. Makcik yang bawak anak tadi pon tau nak beratur. Ramai lagi org sampai awl dari mamat tue tapi beratur belakang gak. Tapi diyer tuh,xde perasaan ker? xnampak org tgh beratur?

Semalam sudah berlalu..

Dah beberapa hari berlalu sejak hari tue. Last Friday, hari yang paling teruk untuk aku..Tapi start minggu nie things get better. Walau mcm mane pun ade gak yg K.O. Tp still boleh tahan lagi. Huhu. Best hari nie beli payung come kat membe aku<--xbayar lg tau. Pastue pagi tadi xmasuk lab hci n petang lecture wat muka xmalu masuk klas. Mcm awal lak datang.Hihi. Penat rasanya hari nie. Kepala otak pon rasa penat,asik fikir kot. Hmm..
Nasib petang tadi g makan mee goreng. UUhhh sedap. Aku ske. nyum2..So,balik pon happy la coz dh kenyang. Hmm. Tapi balik jer teringatkan asignment. Dahla hantar hari jumaat nie. Buat sorang plak tue..isk isk..Xpe sahut cabaran!! do ur best beb!
Dalam-dalam dok pening pasal asignment ade lagi benda yang buat aku terfikir. Diye?! hmm betul la tuh. Ntah tetiba wat aku sedey plak. Dahla dalam komuter! malu plak bila nak menitiskan air mata. Ape plak org ckp. "Dak nie td ok je tetiba nangis plak".
Yang Pastinya aku xkan pegi lagi tempat-tempat nie:
  1. c.m <-- aku x boleh pandang setiap kali pandang hati aku rasa sayu. Sedih. Nak jejakkan kaki xkan la.
  2. Low yat<-- kdg2 boleh pg n kdg2 x blh.
  3. Naik Monorel<--kalau dah terpaksa,naik je!

Jan 18, 2010

RINDU Ke Aku?


RinDu??

Hmmmmm<-- mengeluh panjang...Perlu ke aku rindu? Aku xtau nak cakap mcmane lagi. Aiii sedihnya...Kenapa x boleh kawal perasaan sendiri. Padahal hari-hari yang lepas boleh je tahan. Hari nie rasa semcam jer. Kenapa perlu aku mcm nie. Aku betul-betul keliru dengan diri sendiri. Aku takut betul. Bukan pasal merajuk or nk tunjuk ego. Tapi aku hanya takut untuk hadapi kebenaran. To face the truth. I don't think so. Just let it be...

Jan 17, 2010

Mcmane nak mengatasi KESEDIHAN?

Kenapa dan Mengapa??

Sedih. Hati aku betul-betul sedih. Xtau nak buat mcm mane. Luar nampak lain dalam hati sangat2 sedih. Aku betul-betul kecewa. Mcm mane nak buat untuk atasi kekecewaan dan kesedihan aku nie? Aku dh malas,dh penat bagi peluang. Tp dia sendiri yang hancurkan. Dah xde ape yg blh aku harapkan. Dh xde harapan,xde impian..

Ah,Sudahla dengan sedih-sedih nie. Sekarang mcm mane nak atasi benda nie?. Ape yang patut aku buat? Hmm dalam list aku sekarang mcm nieh:
  • Baca Buku Novel a.k.a novel B.I.<-- hmm adek aku yg cadangkan. Boleh jugak Tapi aku slalu x sabar nk abis baca. So, xsampai 2-3 hari dah habis. then next suggestion,
  • Bukak FB,layan segala game yang ader<-- ai, tue pon kalau aku pandai main sumer. Niepun kawan baik aku yang ajar,kalau x mmg x reti ler.
  • Mendownload lagu<--lagu aper nk download lagu korea?hmm nie pun kadang2 jer. Selalunya adek aku yg suggest kan. "Lagu nie best kak,dengar la..."
  • Dengar MP3<--yang nie not bad la. Xder la aku terasa sangat kesunyian. Layan jer la.

Lagi aper eh..Aper yang xpatut aku buat?. Hmm no 1:

  1. Jangan susahkan diri dan fikirkan kenapa dia buat mcm nie.<-- aku pun xfaham kenapa.
  2. Jangan fikirkan sangat sbb aper gamba diri sendiri x de dlm wallet dia.<-- nie lagi sedih.
  3. Jangan fikirkan lagi aper sahaja yang ada kena mengena dengan dia.<-- rindu sgt tp wat sakit hati jer cakap. SAKIT sangat.
  4. Just JANGAN FIKIR!!<-- ai mcm mane aku x fikir sbb hari2 aku dok teringat jer..

Aku nak Ucapkan Terima Kasih sangat-sangat kepada:

  1. Adek aku - Sbb banyak tolong aku, walaupun kadang-kadang komen dia sangat menyakitkan hati tapi buatkan aku terfikir. Thanks gak sbb kasi aku cara nak hilangkan tension nie. Kasi aku pinjam buku la,dlown lagu la..
  2. My Best Friend,Zack- Mmg aku x dpt lupakan la mcm mane dia sanggup tolong aku, dengar problem-problem aku yang aku sendiri pun x blh nak settle kan.
  3. Mak n Abah- Sbb Xbanyak tanya kenapa aku jadi sedih,muram dan lain-lain. Walaupun kadang2 nampak sangat muka cam tgh ader problem.
  4. Adek Zakur-Thanks dek ko kikiskan nama aku n dia kt almari tue. Tiap2 kali aku tgk sedey giler. Wat aku nangis jer,tp sib baik adek aku offer utk padamkan nama tue.
  5. Mc Na n Mc Nis- Thanks sbb korang 2 beradk banyak tlg aku masa aku kat umah korang.
  6. Che Lah n Che SUe
  7. My frenz yang mane dah tau- thanks a lot sbb xbanyak n x banyak komen..Sbb korang tau aku still protect diye.

Jan 15, 2010

Hayati Lirik lagu nie...

Lirik lagu nie mmg menyentuh jiwa la..jiwa dan raga semua ader..Aper yang aku rasa dan aper yang aku fikir lebih kurang. Aku sendiri xtau nk buat aper dan sampai bile akan teruskan hidupkan mcm nie. kalau dia xjaga hati aku...

Separuh Jiwaku pergi.
oleh : Anang

Memang indah semua
Tapi berakhir
luka

Reff:
Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku

Kau bilang tak pernah
bahagia
Selama dengan
aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua


Exhibition: Leonardo Da Vinci

Hari nie pepagi lagi dh bgn siap2 nak pegi Pusat Sains nk tgk Pameran leonardo Da Vinci. Tapi akibat semalam aku bengang dgn seseorang aku xdpt lelapkan mata. Hati aku sakit. Ah SAKIT lagi!!! Aper2 jer la tue cerita semalam.

Tapi hari nie aku tolak dari umah kul 7.30 pagi then aku naik bas p komuter pastu ingtkan nk pegi terus kampus,Tp bila difikirkan balik baik aku terus pegi sana. So, aku pon naik cab n straight pg Pusat Sains. Tambang cab RM15(nie lah akibat xrancang masa..so Padan Muka!!).

Exhibition tue best sangat. Bagi aku la mmg seronok,jarangg dapat tgk benda2 mcm nie. Tapi walaubagaimanepon gambar xley amek dlm tue. just kt luar jer.




Esok pagi nk pg mane nie..??

aduss..sok pagi sblm kul 8.30 dh kena ader kat lobby kampus. ayayai. mmg la susah giler aku nak sampai b4 8.30..Aku rasa dalam 5-6 kali aku p kampus pagi. Yang lain hmm dlm mimpi ler..hhuh..alergic bangun pagi.Ader ker org mcm nie.? Dh besar pon sengal lagi..haha..

Sok membe aku ckp p pusat sains. Wait n see jer la. Hmm nk kena pakai jaket UniKL. Ntah mane aku letak. Maklumlah baju tue besar sangat..Aku besar ke jaket tue besar?haha lu piki lar sendiri.

Peberet song aku skang..

Untuk tatapan diri sendiri dan sesiapa yang sudi..
Kelly Clarkson: CRY
Songwriters: Clarkson, Kelly;Halbert, Jason;Townsend, Mark Lee

Jan 14, 2010

Ikan-ikan ku..how r u.....

ai ntah mcmna dengan game aku. Dah berapa hari internet xde..sedey beb sedey..:(. Hua hua baru hari nie tuepun petang tadi dapat line. jap ada jap xde..mcm biskut. geram tul.

WAH!! Cantiknya game Happy aquarium. Simple but nice...Love my aquarium. Bile aku sedih akuarium nie jugak yg ada..

!st aquarium- Ingatkan just letak ikan untuk display jer..


2nd aquarium- in case untuk emergency dapat la jual ikan2 ni


akuarium3- emm untuk binatang yang bukan ikan lerr

Jan 6, 2010

2009 movies...




Movie yg aku tgk sepanjang tahun 2009..Hmm movie ape eh. nak kate byk xder la sgt. Cuma bile aku then balik aku dh lupa,slalu nya mcm tue la. paling tinggal kesan agaknya twilight kot. Coz malam tue sometin happen..Sadly..

List of 2009 Movies: <--yg aku tengok la..:)

  1. Confessions of a Shopaholic


  2. Push


  3. G.I. Joe: The Rise of Cobra


  4. Drag Me to hell


  5. harry potter and the half blood prince


  6. I love you Beth Cooper


  7. Surrogates


  8. The Fourth Kind


  9. 2012


  10. The Ugly truth


  11. Twilight : New Moon


  12. The Princess and the Frog

itu je yang dapat aku list..Xsilap aku nie jer la kot. Tu pun cari kat internet baru dpt ingat. Slalu tgk movie ngan best fren aku Z,pastu adek aku n baru2 nie ngan cousin2 aku. Best movie aku suka Harry potter n the half blood prince. citer dia mmg best n sumer la best. Aku suka. 5 bintang la. Paling teruk cerita I love you Beth Cooper. Oh Tidak cerita terlalu santai n xpatut tgk. Rugi duit jer. Serius mmg xbest.

Selamat tahun Baru,2010..

SELAMAT TAHUN BARU,2010....

Selamat tinggal 2009,2010 sudah menjelang,hmm mesti ramai org tgh fikirkan azam baru sekarang. Macam2 la ada yang nak sambung tahun lepas punya la tambah pulak dngan azam baru..hihi. Azam aku tahun baru nie banyak sampai x terkira..haha agaknya benda2 yg aku nak shoppin pon tersenarai ker?


Azam aku tahun nie:


  1. Amik Lesen Kereta<--mintak2 la lps ujian komputer,susah2.

  2. Rajin pegi klas<--nth blh buat ke x?tgkla kalau klas pagi susah la ckit :)

  3. Nk dpt GPA 3.5 untuk 2 sem terakhir<--kalau kalkulus aku lepas..

  4. Target CGPA 3.5<--yg nie xtau blh btul2 dpt atau pun tak. tawakal jer la

  5. BF baru?cinta baru?<--dunno yet
 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown