Nov 24, 2011

Rupa gambar lepas upload



salam...




tgk!!! sakit ati aku!!!
ni pon ntah knp format lari...
siap dengan tulisan biru lagi???
underscore????
CONFIUS..........:(

Nov 23, 2011

(k-pop song) t-ara first absolute album


salam....
Dengan sukacitanya aku nak beritahu bahawa aku telah pun membeli CD t-ara. First Absolute album. However, rupa-rupanya dalam external hardisk aku, ada yang download punya. Siap dah tukar dot mp3 lagi. Hurm...tak pelah at least aku beli album dia. Kan kan kan??



Puas hati sangat masa dapat beli. I'm one of T-ara fans...Peace..Benci betul bila haters asyik complain pasal lagu roly poly. Bukannya senang nak nyanyi dan menari untuk lagu tu. Apa-apa pun T-ara fighting!!!

TRACK LIST:
sources: from wiki

Nov 21, 2011

Malaysia menang emas!!


salam...

sources: google

GOALLL!!!


Itu lah saat paling best bila Malaysia dapat score di Final.
Malaysia vs Indonesia.
Aku bukannya fanatik bola sangat.
Tapi bila dah semua orang tengok especially husband aku tengok,
of course dengan sendirinya akan terikut.

Perasaan masa tengok bola final semua ada.
Takut,cemas,gelabah,marah,sakit hati,happy dan lain-lain.
Nasib tak sakit jantung je.
Agaknya orang sakit jantung tak boleh tengok bola semalam. :p

Memang sangat la cemas bila tengok semalam.
Dup dap Dup dap
bunyi degupan jantung.
Gelabah giler bila tengok Indonesia dah goal 1.
Tertanya pulak bila giliran kita(Malaysia).
Happy sangat bila Malaysia dapat samakan 1-1.
Dan paling happy bila Malaysia Menang...:)

Nov 20, 2011

jeles dengan baby




p/s: tak tau lah kenapa setiap aku upload gambar jadi buruk...

Entri jeles...Bukan dengan baby tapi dengan orang yang ada baby.haha...memang sangat-sangat jeles dengan kawan-kawan yang pregnant dan yang dah ada baby. Baby,sangat comel. Tersangat lah comel....tak kira gelap ke cerah ke semuanya comel. Baru-baru ni aku pergi tengok baby kak ya n latest baby kak jue.

Mereka(baby) ni sangat-sangat kecil. Takut aku nak pegang. Rasanya kecik macam tu aku penah pegang anak kucing. Mandikan anak kucing..hurm hurm...

Nama baby sekarang pun dah tak macam zaman aku dulu. Kalau dulu budak kelas aku mesti penuh dengan nama contohnya:-
  • Nur .....
  • Nurul .....
  • Nurul Ain ......
  • Noorul ......
  • Siti .......
  • Siti Nor .....
Sekarang ni paling banyak aku dengar Batrisya, Qaseh,Keisha,Qaisara dll. Okeylah tu sekarang dah zaman 2000. Dulu masa aku zaman 80an...sekarang nama baby dah moden dan unik. Sangat lah sedap didengar.


(k-pop song) T-ara Comeback- CRY CRY + lyrics





English Translation:
Hey T-ARA
Like a red rose, you pierced me with thorn-like words
Uh uh uh
Like a tattoo, you carve in deeper the more I try to forget you
*Cry cry, can’t you see the music
Hot like fire, you’re ma boy
Baby can’t you see that look at my eyes
Look at my eyes that are in sorrow, uh uh
Hotter than the red sun, you loved me, don’t make me cry
Ah ah, let’s go
Break it Come on Come on Yo
Make it Come on Come on Yo
Take it Come on Come on Come on
Like an addiction, I miss and miss you again
Like a prison, you must have imprisoned me in you, uh uh
Uh Uh Yeah Let’s go
Uh Uh Yeah Let’s dance
Deep in your eyes
Baby can`t you see that look at my eyes
Look at my eyes that are in sorrow, uh uh
Hotter than the red sun, you loved me, don’t make me cry
Ah Ah, please don’t leave me
I don’t believe that you’re gonna come back, uh uh
Hotter than the red sun, you loved me, don’t make me cry
Let’s go
Break it Come on Come on Yo
Make it Come on Come on Yo
Take it Come on Come on Come on
T-ARA Time to love, shh
Translation Credits: pop!gasa
Korean:
Hey, T-ARA

saebbal gan jangmi cheoreom
gashi gateun mallo nal jjireun neo, Oh Oh
neon machi munshin cheoreom
ji uryeo halsu rok gip ge paeyeo, Uh Uh
Cry Cry Can’t you see the music?
bulkkok cheoreom
tteugeob ge
You are my boy
Baby can’t you see that look in my eyes?
seulpeum e bbajin nae du nuneul bwa, Oh Oh
bulgeun taeyang boda deo tteugeob ge
sarang haetdeon nareul ullijima, Ah Ah
Let’s go
Break it! Come on Come on Yo
Make it! Come on Come on Yo
Take it! Come on Come on Come on
nan jungdok dwen geot cheoreom
geuriwo hago tto geuriwo hae
neon machi gamok cheoreom
ni ane nal gadwo beoryeot na bwa, Uh Uh
Cry Cry Can’t you see the music?
bulkkok cheoreom
tteugeob ge
You are my boy
Baby can’t you see that look in my eyes?
seulpeum e bbajin nae du nuneul bwa, Oh Oh
bulgeun taeyang boda deo tteugeob ge
sarang haetdeon nareul ullijima, Ah Ah
Let’s go
Uh Uh, Yeah
Let’s dance
Deep in your eyes
Baby can’t you see that look in my eyes?
seulpeum e bbajin nae du nuneul bwa, Oh Oh
bulgeun taeyang boda deo tteugeob ge
sarang haetdeon nareul ullijima, Ah Ah
jebal nareul tteona kaji mara
dora ondan ni mal midji anha, Oh Oh
bulgeun taeyang boda deo tteugeob ge
sarang haetdeon nareul ullijima, Ah Ah
Let’s go
Break it! Come on Come on Yo
Make it! Come on Come on Yo
Take it! Come on Come on Come on
T-ARA Time to love, shh!

Nov 6, 2011

It's hard

Susah sangat ke untuk orang memahami diri kita? Walaupun kadang-kadang kita rasa dah rapat tapi rupa-rupanya dia langsung tak faham. Bila seseorang samada kawan atau adik atau kakak ataupun abang sepatutnya cuba memahami kawan baik sendiri/keluarga sendiri.

Bila seseorang dalam susah hati dan cuba meluahkan apa yang terpendam apa yang pendengar itu patut buat?
  1. Lihat ke dalam mata orang itu dan cuba memahami masaalhnya
  2. cuba mendengar sebaik mungkin
  3. berikan pendapat yang positif dengan cara yang lembut
apa yang pendengar tak patut buat?
  1. tengok tv ketika orang itu sedang bercakap
  2. tak fokus
  3. berikan kata-kata negatif
  4. seboleh-bolehnya menyalahkan diri kita
Memang sangat-sangat susah untuk berjumpa dengan orang yang sanggup meluangkan masa dan dengar apa problem kita. Ada jugak kadang-kadang orang yang take advantage bila kita dalam keadaaan susah.

p/s: sgt sedih bila orang tak percayakan kita...:(
 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown