May 15, 2009

bday tok muda

12 may 09, mlm tu aku n satu family including che lah pegi umah tok muda. Sbb hr tue tok ma call n ckp tok auntie soh dtg nk surprise bday tok muda. Blah kelantan dlm 30 org. Tapi hr tue yg datang aku satu family,che lah, chek n family moklong. So, nie la gambar2 ms pegi sana..






Balik kg pas final exam

Hr khamis pagi aku ada satu paper agi. paper ETCS..dhla mls gle nk baca mlm tue. Ape nk jd sem nie. Huhu. Nk jadikan citer che lah aku wat kenduri kat kg. So m.long aku n family dia nk balik then kiteowg tumpang skali arr ngan dia. Naik van persiaran..ala mcm pelancong tue. haha mmg kelaka ble org pandang.

Bertolak dlm kul 11 mlm n sampai dlm kul 5pagi. 6jam gak arr balik kelantan. Kalau abah yang bwk almatnya sapai kul 11 pagi eskla..haha. Aku lak dhla penat mak lak soh tolong2. Tapi aku tgk ramai org yg datang tolong wat ape aku cbuk2 lg. Menyemak jer kat ctu. Tapi not bad arr makanan hr tue sambal belacan,gulai daging ,ayam percik dll. Paling sdap aku makan gulai daging tue. Hmm sdapnya...

Dalam kegembiraan aku makan makanan yg sedap ada gak org datang n cakap aku nie dulu kurus skang gemok. Ah mcm2 la org perli aku cth mcm Makin hepi skang sambil tepok2 aku. padahal nk ngata aku dh berisi la tue.. Tp aku mmg tarik muka(teruk tul!), sampai org perasan. nk kata aku terasa dgn apa yg dia ckp xde la cuma tah la.. xtau nk ckp mcmana..(ape2 je la,mls nk kisah).

Aku balik sebenarnya nk jumpa akif n ehem2. Tp xdpt jmpa dia tapi jumpa akif pon ckp la..Akif tu sape ek..haha anak che sue la. Anak no2 dia..




(akif a.k.a zombi/bi)



Comel x akif? ntah ikut sape pon aku xtau.. bapak dia kot. Tp aku rs ikut che sue cuma gelap ckit jer..Tue yg x wape pemes..hehe jgn mare sepupu dia yg laen. Tp akif x mcm abang dia Khaliff atau nama dia yg terlebih glemer BiDiN(huahua..nama paling top dlm m'sia). Khaliff nie tinggi x mcm dak umo 5tahun. Dak2 sebaya dia pon pendek jer dia jer tinggi(sbb kan baka dia tinggi la tue..) Okeh2 nk tgk agi gmba akif?




Gamba nie ms kiteowg rembat dia dari che sue..haha kononnya nk pegang padahal wat main ngan dia..wakaka. padan muka akif. Tp dia baik x banyak ragam. Mgkin sbb hr tue panas so dia nangis la..

Mlm tue kiteowg dh nak balik. nie la 1st time aku balik kg kejap jer.. rasanya xsampai satu hari. Kul 9 mlm bertolak nk lik kl, skejap je jumpa cam xbest jer.. tp sempat gak arr jmpa sepupu2 aku yg come lotey tue..

 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown