Feb 23, 2012

my last time table for bachelor


(time table jan 2012)

Harapnya ni last time table aku untuk degree...selamat tinggal kampus..hahaha sepatutnya hujung bulan mei cakap selamat tinggal....apa-apa je la..Untuk kali terakhir, M.F(managerial finance) akan aku habiskan belajar. Seriuss rasa tak sabar nak habis. Tapi sedih pun ada.

Ingatkan masa datang kampus baru ni aku je student senior,tapi ada jugak la beberapa orang yang aku kenal. Fuhh..tak de la rasa alone~

WaNiE, fighting~!!

Feb 20, 2012

Baucer Buku

(Baucer buku kite pnye..sory gamba terbalik)


Tak disangka-sangka dapat jugak baucer buku. Rasanya orang lain dah lama ambil. Aku pun tak tahu yang aku dapat.Seronok giler masa dapat.

Mula-mula tu ingatkan tak dapat,yerlah kite kan extend sem~. So,bajet tak dapat lar. Tapi masa masuk kelas hari tu ada member cakap

"eh,ko tak gi ambik ke baucer?"

"tak. aku pon tak tau aku dapat ke tak"

"try la pegi tanya,kalau dapat okeyla"

finally,aku call and tanya nama aku ada ke. Part paling best akak tu kata bila nak datang ambik,,,huhuhu....petang tu jugak aku ambik!!



Saya sangat gembira...~!!

>.<


Feb 14, 2012

Van Ford dalam kenangan




Rabu petang bersamaan 8/2/2012 van Ford Spectron milik arwah abah telah selamat dijual. Berat hati nak jual sebenarnya.Sebab setiap kali tengok van tu rasa macam arwah abah masih ada. Kurang-kurang pun van dia masih ada.

Ramai yang nak beli van tu sejak arwah abah hidup lagi. Tapi dia tak nak jual. Entah la mungkin belum tiba waktunya lagi kot. Dan sekarang memang ada orang yang nak beli, tapi harga yang mereka nak beli rasanya macam sangat murah. Cuba tengok dekat mudah.com. Berapa harga Van spectron. Lebih mahal dari apa yang mereka sangka. Tapi walau apa pun van tu tetap menjadi kenangan untuk aku dan keluarga.

Dekat mana lagi yang van tu tak pernah pergi.

  • Kelantan?<---- off course sebab nak blk kg
  • Pahang?<---- sebab kalau nak blk kg msti lalu raub,benta,bentong,Kuala lipis
  • Perak?<--- pergi rumah kawan mak abah
  • Kedah?<---
  • Penang?<---- kg abah
  • Melaka?<---Bermandi-manda
  • Johor?<-----shopping @ayer itam
  • Seremban?<-----jalan-jalan
  • Perlis?
Semua dah pergi cuma sabah dan sarawak je la tak pergi......naik kapal terbang....walau apapun banyak jasa dia. Dan sekarang hanyak tinggal dalam kenangan. Selamat Tinggal Van Ford Spectron(BGG ****). Selamat bahagia dengan Tuan Baru....

:'(


Feb 9, 2012

Suamiku...♥


Pertama kali menjaga suami tengah sakit.(olos syg,jgn la mare ble baca..mmuah ). Sangat mencabar diri kerana biasala kalau orang sakit memang banyak karenahnya. Kali ini giliran dia pulak, kecut jugak aku sebab rasanya tak pernah lagi menjaga orang sakit. Terutamanya kalau demam. Nak buat macam mana pun tak tahu.

Dah panas sangat badan,bagi je makan panadol. Tapi kalau dah ditambah dengan sakit gigi. Walaupun panadol tak nak tolong. Nak tak nak kena pergi klinik. Hmm tapi sempat jugak la aku google petua untuk sakit gigi dan demam.

Sebelum ini asik aku jer yang sakit. Macam-macam lah penyakit yang aku dapat. Termasuklah yang paling terkejut sakit vertigo. Merujuk kepada entri aku pasal vertigo sebelum ini dan alhamdulillah sekarang lepas 2,3 kali pergi hospital untuk diagnos dengan treatment dah slow-slow pulih.

Banyak juga yang aku sakit,especially sakit kepala. (erm ,, migrain la sebenarnya...). Ada satu tahap tu rasa melampau betul sebab sakit kepala. Hanya disebabkan keluar rumah pada waktu tengah hari,panas terik dan terus kepala aku berdenyut. Teringat masa zaman sekolah rendah ada member panggil aku dengan gelaran ''puteri lilin". Kerana terlalu terpengaruh dengan kisah dongeng ala-ala princess aku tak marah dipanggil puteri lilin.(hahaha...tak pe,Puteri jugak tu kan.)


Feb 2, 2012

rindu nak hang out mcm dlu



Zaman dulu-dulu maksudnya masa zaman muda mudi. Masa belum kahwin lagi dan tengah belajar. Kalau dulu masa belajar kat KL lepas je habis kelas terus masuk sogo. Memang tak ade kerja lain asik masuk sogo je. Walaupun plaza campbell tu ada tak pernah aku nak masuk.

Aku dengan kawan baik aku. Ila.


Feb 1, 2012

(k-pop song) the reason i became a witch-NS Yoon G


Lagu baru dari NS Yoon Ji. Best glerr...! cuba try dengar. Sebelum ini NS Yoon Ji keluar dengan lagu TALK TALK. Lagu yang catchy dan sedap untuk didengar. Tapi Lagu baru dia buat kan aku tertarik sebabnya teringat masa hujung tahun 2009 sampai awal 2010.



Kalau google pasal Ns Yoon Ji susah sangat nak dapat. Okey,kat sini ada serba sedikit pasal dia. Yang lain-lain tentang announcement ataupun news. Boleh tengok dekat allkpop. Lirik lagu The rason i became a witch boleh tengok kat lirik lagulyrics.com.


Why did you change - Unforgettable

You are really a bad bad boy ah ah ah



* I hate you forget you - I hate you
Shut up, piss off, please just give up
The reason I became a witch
The reason I became more spiteful
Because because - it's all because of you

You trampled on my love and laughed
You clung on to a foolish love
The reason I became a witch



 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown