Nov 18, 2010

Tinggalkan facebook

Seriusly, aku dah bosan ngan fesbuk..rasa mcm xtau ape nak buat lagi. Bosan? memang pun..main game pun loading pun asik lembap jerr..Main farmville pun lagi lar aduii, asik xboleh bukak je. Mmg xtahan..

Nov 17, 2010

Menjawab exam...

Teruk gler jwb exam...nie 1st time buat mcm org x baca buku..selalunya xder la baca sgt..tp ble dah tengah mlm mmg aku akan bukak buku pastu baca..Tapi kali nie xbloleh bkk buku langsung..Baca ckit je dan yg paling xboleh bla aku tdo awal....i_i...knp??!!

isk isk isk..knp? sedey betul masa nak menjawab exam tue. Kenapa aku xboleh buat? ngek betul......Lepas eksiden tue mcm2 sakit..mula2 sakit sbb bengkak pastu sakit kepala...dan yang paling best gastrik...Aku gastrik? rasa mcm xpenah2 gastrik tetiba ada pulak..patut la asik sakit perut je...Lepas eksiden yg paling best sakit gigi....whoaaa..macam2 penyakit ada....kenapa tetiba? agaknya hentakan kuat kot....

Pemergian abah...

25/10/2010
Saat aku tulis entri nie aku sgt sedih dan masih lagi x percaya yang abah dah xde. Nak taip perkataan 'abah' pun buat aku menangis. Aku mmg sangat2 x sangka. Malam sebelum arwah abah koma,dye keluar ngan aku naik van pegi cari soket untuk intenet sebab dah rosak. Aku pun xbyk ckp sbb abah senyap je. Tgh malam tue dalam pkul 1 lebih aku tgh study untu test pm, aku nmpk abah hisap rokok pastu aku tanya la abah htr mohasin(ex staff stesen myk) ke g airport? aku tnya nak dekat 4 kali tapi dye xjwb lansung. Dalam pkul 2 abah turun ngan mak g airport. Itu last aku jumpa ngan dye sebelum koma.


26/10/2010
10.30 pagi - Aku kat kampus menjwb test.
12.30 - 2.30 ptg - menunggu mdm cordy untuk fyp.
2.30-3.00ptg - makan jap ngan member
3.00-3.15 - g library
3.15 ptg - Ada kat libry pastu adik cal cakap abah ade kat hospital n kritikal. Dalam hati aku mungkin x apa2 tapi waktu xrasa apa2. Tapi ble aku dah naik motor n on da way g hospital aku dah nangis xtau knp padahal aku xtau lagi condition abah mcm mana..
3.40ptg- Aku sampai HKL terus tanya kat kaunter mana wad kritikal. Terus aku pergi dan aku nampak abah dah terbaring pastu guna machine untuk support pernafasan. Aku terkejut....
3.45 ptg - doc dtg n tnya aku sape pastu dia terangkan yg abah dalam keadaan tenat. Aku mcm xpecaya. Apa yg doc tpu aku nieh? Padahal kalau tgk badan abah kuat. Cuma mata shj pejam..:(
Doc kata saluran darah dalam kepala dah pecah disbbkan strok. Aku pun pelik knp tetiba jd mcm nie....
4.00ptg - Mak,adik,che su sampai..aku dh bgtau adik keadaan abah mcm mana dlm talipon. Mmg mengejutkan.


29/10/2010
Hari sabtu,aku sepatutnya hantar mc nis g hentian putra. Mula2 nak naik cab tapi pikirkan takut lambat xper la naik motor jer. Pagi pukul 8 xsilap aku, sampai bangsar aku terus pusing kiri..act aku dah silap jalan. Hujan rintik2 tapi aku bwk jugak sbb bukanya hujan lebat. Tapi sblm eksiden aku ingat yg aku nampak signbord pusat bandaraya pastu aku pusing kanan tgk ada kereta atau x. Lepas tue.......
Dlm pkl 10pg aku ada kat hspital.Rupanya eksiden. Tapi seriusly aku xingat apa sampai sekarang. Knp blh jd mcm tue? pelik betul. Yg aku ingt aku cuma meraung panggil abah abah... kata mc nis aku jerit kuat. Pastu aku pening.. Even ms buat CT scan pun aku still pening. Ntah jatuh mcm mana pun aku xtau. Tapi isk muka aku la yg teruk....:(


Petang tue doc bg keluar wad..dah la aku peningggg.....pelik btul. ms balik tu budak2 nieh(na n anis)..amik wheel chair untuk aku...mcm org sakit.T___T (mmg aku sakit pun). Ms kt hspital aku ada dgr2 adek aku ckp syg aku nk dtg..betul ke? aku ntah....mcm x pecaya..


30/10/2010
Pagi kul 6 lebih adek aku kuar g amik dye kat ktm..Terkejut aku ms tgk dye dtg..isk dahla aku huduh...isk isk..muka bengkak pastu calar2...mmg x sangka sbb dye sanggup korbankan tgk bola. Dhla final,kelantan plak tue....Tenkiu syg coz snggup tggl sme bnda untk tgk org..


Sepanjang hari aku asik tdo pastu pening kepala..knp eh?? dah makan pun pening gak...xpaham aku... Tapi 2 hari aku xg tgk abah..kalau aku blh bgn n x pening dah lama aku pegi...


1/11/2010
Lagi 19 hari b'day abah...Dlm pkul 11.30..pihak hspital cal kata abah kena heart attack.. Aku xley bangun..isk. So,mak g dlu ngan chelah n adek n zako...Aku pegi ngn dye n anis. Aku pening sgt. Sampai dua2 org kena pegang aku...Smpai sana adek bgtau aku...
Dlm pkul 1.50ptg...Abah pergi tinggalkan semua....Aku rasa mcm x pecaya....tapi nth knp aku bengong hr tue. Aku rasa kalau aku x eksiden mungkin aku dah meraung mcm org gler nagis x berhenti. Tp akibat aku eksiden mata aku bengkak pastu kalau nangis nnti airmata bertakung..so sakit..Jd aku tahan xbg nangis..nasib dye ada kalau x, xtau la aku mcm mana...
Semoga roh abah dicucuri rahmatnya dan ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...amin....


p/s: akak syg abah.....:(
 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown