Apr 26, 2013

Selamat pagi

Assalamualaikum....

dah lama rasanya tak update blog. Dah berbulan rasanya. Tak tau kenapa tak rajin update.

Apr 1, 2013

Resepi Spaghetti


Spaghetti yang selalu aku buat memang simple je. Tak buat yang susah dan pelik. Tapi rasa sedap hokey.
Selalunya kalau masak spaghetti ni waktu dah boring makan nasi dan dah tak tau nak makan ape.
So buat la spaghetti.

Bahan- bahannya :

- Spaghetti (Rebus dulu sampai masak)
- Tomato
- Bawang Merah (2 biji)
- Bawang putih (2 ulas)
- Daging cincang (yang dalam paket Ramly burger)
- Daun ketumbar
- Hotdog
- Prego
- Oregano

Cara-caranya:

- Rebus spaghetti sampai masak. Letak minyak sedikit supaya tak melekat.
- Potong dadu bawang merah dan bawang putih.
- Panaskan minyak dan masukkan bawang-bawang yang didadukan tadi.
- lepas naik bau letakkan daging cincang satu peket. (mak aku kadang2 guna daging burger).
- gaulkan dan kemudian tambah air sedikit.
- Masukkan PREGO. Letak garam.
- Tunggu hingga mendidih .
-Sambil tu potong hotdog (kerat 3) dan masukkan dalam periuk tadi.
- Gaulkan dan beberapa minit lepas tu boleh tutup dan boleh hidang.
- Taburkan serbuk oregano dalam kuah spaghetti.
- Kalau suka boleh potong daun ketumbar dan masukkan.





 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown