Jun 29, 2012

(k-drama)The Chaser


Baru start tengok, semalam baru episod 1 dan tengah tengok episod 2 dekat SBS channel 393. Jalan cerita nampak macam best je. Walaupun aku tak berapa kenal pelakon watak utama. Aku la yang tak kenal tapi kat korea dia memang femes. Episod 1 pun dah sedih, ingatkan anak dia selamat, rupa-rupanya kawan dia sendiri bunuh sebab duit. Dunia-dunia, kalau bagi duit semua boleh settle. Jom tengok sinopsis.




Sinopsis

Detektif Baek Hong Suk, Joo Hyun (Anak) kehilangan anak perempuan berusia 15 tahun dalam kemalangan kereta dan isterinya meninggal dunia daripada kejutan tidak lama selepas itu. Beliau kemudian mencari kebenaran yang berkaitan dengan kematian anak perempuannya dan belajar bahawa kematian terikat kepada konspirasi.

Wartawan Seo Ji Won (Pergi Joon Hee) adalah anak perempuan Pemilik sebuah syarikat besar. Dia membantu Detektif Baek Hong Suk untuk membongkar kebenaran di atas kematian anak perempuannya. Semasa membuat liputan cerita, beliau mendapati bahawa abang ipar Kang Dong Yoon Jung Sang (Kim), seorang calon presiden atas, terlibat dalam rasuah. Beliau kemudian datang ke dalam konflik antara keluarga dan kebenaran.

Title: 추적자 / The Chaser
Chinese Title: 追擊者
Previously Known as: 아버지의 전쟁 / Father’s War
Genre: Crime, Mystery, Action
Episodes: 16 (To Be Confirmed)
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2012-May-28 to 2012-July-17

Jun 27, 2012

(k-drama) Miss Ahjumma

Ada yang tengok tak drama Miss Ahjumma? Setau aku ahjumma nie maksudnya makcik dalam bahasa melayu. Actually masa mula-mula tengok rasa biasa je. Iyalah pelakon pun kurang femes je, ingatkan citer tak best. Lepas beberapa episod tengok emm best la pulak. Lebih-lebih lagi masa dia kena tinggalkan suami dia sebab suami dia tengah syok dekat perempuan lain.

(Gambar Geum Hwa sebelum transform jadi cantik) 

Tapi masa lepas dia bercerai dengan ex husband(kyung se) memang sakit hati betul dengan si sae mi tu. Jahat nak mampus. Tak ada keje lain asik nak musnahkan kehidupan orang je.!  Memang kejam betul. Yang si ex husband dia pulak asik percaya je si saemi tu. Iyelah bini baru kan. Hmm.....So, sekarang geum hwa dah transform jadi cantik.

Satu-satu masalah  berlaku dekat geum hwa. Memang tak lari masalah dia dengan sae mi. Geram betul aku tengok. Mula-mula rampas husband geum hwa. Sampai dia bercerai berai. Lepas tu pulak nak rampas kerja atau projek geum hwa. Yang tak leh blah masa dia nak rampas anak geum hwa sendiri sebabkan ex husband dia tak nak geum hwa kahwin. Bengong kan? Memang banyak masaalah. Yang si sae mi pulak tu memang giler-giler jahat. Siap upah gengster. Yang pelik tu dorang nieh tak buat report polis. Sebab tu lah si sae mi tu sanggup buat apa jer.


(Gambar selepas transform)

Sekarang ni pulak sae mi nak rampas boyfriend geum hwa. Kebetulan pulak dia jumpa dengan emaknya si Yoon Jung Woo tuh. Apa lagi sae mi nie naik minyak la. Berbaik dengan mak Tuan Yoon. Sedangkan tuan yoon tak tahu pun itu emak dia. Hebat kan sae mi? walaupun anak seorang tapi kejam. Untuk lebih lanjut, klik sini

OST Miss Ahjumma 

Pernahkah engkau hargai cintaku ?



Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua

Ku sayang padamu
Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya
Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu
Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai

Oh Cintaku
Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu
Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu
Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah

Di dalam hidupku ini

Jun 26, 2012

(k-drama) Love you a thousands times


Love you a thousand times

Sejak duduk dekat rumah tak de benda lain nak di buat. Tengok tv je. Tak pun melayan running man je. Rupanya drama ni tayang kat korea tahun 2009-2010. Hmm ingat macam baru je. Sambil melayan drama miss ahjumma,tengok gak drama nie. Rasanya nak dekat habis dah. Tak sabar nak tau endingnya macam mana..

Sinopsis:
Baek Sae Hoon dan isterinya, Lee Sun Young, sedaya upaya cuba untuk hamil tetapi gagal. Ibu Sae Hoon pergi ke Sun Young dan meminta bahawa dia mempertimbangkan ibu tumpang sebagai satu cara untuk hamil  tanpa pengetahuan Sae Hoon. Ini adalah di mana Go Eun Nim datang. Beliau adalah ibu tumpang mereka yang membawa anak-anak mereka tetapi keadaan menjadi rumit apabila dia kemudian jatuh cinta dengan adik Sae Hoon, Kang Ho.

KLIMAKS: Bila Kang Ho(Suami Eun Nim) dapat tahu bahawa isterinya adalah ibu tumpang kepada anak abangnya.

Lakonan:
Lee Soo Kyung sebagai Go Eun Nim
Jung Gyu Woon sebagai Baek Kang Ho

Untuk lebih lanjut, klik sini. Info drama wiki.

Loving You a Thousand Times Ost - Beige -

Malas update

Seriusly,aku tak ada update apa-apa sangat bulan niey. Mungkin tak ada apa yang menarik berlaku.

*Sigh*

oh 1st annivesary...tak ada apa yang best pun. Makan ayam penyet je. Same as always. No Flower. No gift. Nothing. As usual.

Maybe kena beli sendiri. Baru puas hati. Nak tggu orang bagi memang kempunan. Takkan dapat. So,tak payah mengharap. Beli je sendiri. T^T...

Fine tak payah beli sendiri.....tunggu je. Kalau takkan dapat tak pelah...kempunan sepanjang hidup.

Jun 21, 2012

(k-pop song) Taeyon - Missing You Like crazy


Don't you know me? 
The reason I'm here is because of you
But my eyes tingle with the cold so I can't say anything
I just look toward you by myself

Even if the tip of my heart hurts like this
Even if the tip of my hands tremble like this
I can only think of you

The person I miss like crazy
The words I want to hear from you like crazy
I love you, I love you - where are you?
The person I long for, who is deeply stuck in my heart

I want to cherish you forever

What do I do? You were so cold to me 
But I still miss you

Even if the tip of my heart hurts like this
Even if the tip of my hands tremble like this
I still can't forget you

The person I miss like crazy
The words I want to hear from you like crazy
I love you, I love you - where are you?
The person I long for, who is deeply stuck in my heart

Please tell me that you cherish me
Please don't blankly erase me
Because you're my everything

The person I miss like crazy
The words I want to hear from you like crazy
I love you, I love you - where are you?
The person I long for, who is deeply stuck in my heart

I want to cherish you forever
I love you, I love you


Jun 20, 2012

(k-pop) After School - Flashback MV

After School comeback with Flashback~!!
However it's without Kahi because kahi just graduated from After school. She will work on her solo activities. So sad. Imagine After School without their leader. But now Jungah is the new leader. Do you like graduation concept? some might say yes and some no.






Jun 14, 2012

(k-drama) Rooftop prince

Siapa tengok drama rooftop prince? *saya!!*. Aku pun sebenarnya boleh dikatakan lambat jugak follow drama rooftop prince. Dekat channel 393 pun masa tu dah tayang episode 4 atau 5 macam tue. Best kot drama Rooftop ni sampaikan tak sabar-sabar nak tengok next episode. Tapi tak best la tengok online. Aku lagi suka kalau boleh download. Senang nak tengok. Betul x? ^^,



CAST:

Park Yuchun as Lee Gak / Yong Tae-yong

He is an Adonis with rare handsomeness. As sharp and wise as a tiger, yet cautious as a bull, this character harbors a deep loneliness. One day, the Crown Prince finds himself time travelling 300 years into the future and confronts considerable challenges in 21st centurySeoul.
Han Ji-min as Park-ha / Bu-yong

Park ha is a champion of hardships. She has been through all kinds of trials and ordeals, not just in her native Korea, but in the U.S. as well. However, it's in her blood to be strong and optimistic.
Jung Yoo-mi as Hong Se-na / Hwa-yong

Se-na has the looks to charm any man, but she is manipulative and scheming like none other. She is Park-ha's step sister yet later to know they are real sisters. Pretty as a doll and delightful on the outside but her greed always pushes her to strive for bigger and better things in life. She has hated Park-ha for her whole life.
Lee Tae-sung as Yong Tae-mu/Moo-Chang

He would grind an axe into a needle if he had to. He works harder than anyone to achieve success. And, he resorts to whatever means he can to accomplish a set goal.
Lee Min-ho as Song Man-bo

One of the three entourage of Yi Gak. He is very smart and there is nothing that he does not know, but the fact that he is an illegitimate child, his career does not go very far. He has solved murder cases in the past.
Jung Suk-won as Woo Yong-sool

One of the three entourage of Yi Gak. He can be very blunt sometimes but is extremely skilled in fights. He has killed people in the past but only to protect innocent people. He was going to be executed but was then stopped by Yi Gak, where he was asked to be his protector.
Choi Woo-shik as Do Chi-san

One of the three entourage of Yi Gak. He is very skilled and has a wide social network. There is nothing that he does not know among people, including gossips and secrets within the palace.






Makan @ nandos


Salam....

Suami belanja makan Nandos kali nie. Sedap!! Hari tu makan dengan my fren. Tapi tak ambil gambar. hehe....malu** Yerla,ade org kat tepi kiri kanan.

Suka sangat dengan sos dekat nandos sampai nak bawak balik. Hee..dengar kata ada jual. So, boleh la beli...nyummy..sedapnya...:)




(Sos nandos)



(Mexican Rice)



(me...)



(husband yang tengah happy coz chelsea menang hari tu)
 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown