Dec 31, 2010

28.12.2010


Hari selasa,28.12.2010.

Hola...hari yang bakal jadi tunang org. Act, ak tak rasa macam tunang org cuma bila dia(dzarif ) cakap "hai tunang" atau "tunang,buat ape tu" membuatkan aku sedar "Oh,aku dah jadi tunang org". Kalau dia baca mesti dia gelak kan? cess...Dah la tanya bila nak tulis dlm blog.:P

(saya dan dia)


(adik akief baru pas bangun tdo..)

(Mak dengan bakal besan..:) )



(Cantik.....barang hantaran pihak lelaki)


(family blah lelaki....purple..)

(dengan mc na,adik n che lah....sie ke mc nis..hoho:::D)

(me n my best fwenn....:)


Dec 25, 2010

Debaran hari demi hari~

Aduii terpaksa aku taip balik akibat adik aku tutup modem pulakk..Sabar je la.Tak per aku tulis balik.:)

Hmm debaran hari demi hari kian terasa...Walaupun aku rileks je tapi banyak jugak aku fikir. Sempat ke barang htrn nak siap? makan ? dll. Perasaan tu takut ada happy pun ada. Mak aku dah kalut ribut suruh tu suruh ni. Tapi aku tetap dengan kesengalan aku tak buat apa-apa pun. Macam bengong jer. Ntah la mungkin aku takda pengalaman tengok org bertunang dan sebagainya. Dalam sibuk-sibuk nak buat preparation utk majlis. Aku terfikir baju nak pakai hari tu macam mana? barang hantaran? sape pulak nak gubahnya? Aduii parah nie.

Tapi nasib aku hari tu sebab kawan baik aku Z,mak dia pandai buat barang hantaran. Memang aku blur dan tak tahu sapa yang nak dicari. Next baju pulak. sapa yang nak buat baju last minute nie? kain dah ada. tapi aku tetap rilek beb cool....akhirnya kawan aku si tukang jahit ni call katanya nk htr baju pastu aku terus tanya baju tunang dia jahit ke? katanya baju kakak dia pun dia yang jahit. So, aku malas nak cerita panjang aku bagi jer lah..

Ada jugak yang tanya kat aku sempat ke siap baju? takut nanti nak oter plak pastu tak siap. Actually aku pun risau. Tapi aku redha je lah. Dah last minute macam nie. Beberapa hari kemudian si tukang jahit call kata nak hantar baju. Masa aku try baju tu baru aku sedar yang aku lah yang akan tunang hari tu. AKU,AKU! (aku takuttt.....). Malam tu Z call kata barang dah siap cuma tinggal 2 je belum. So, dia hantar yang lain dulu. Aku pun tengok barang hantaran tu. Aku pun baru tersedar dari lamunan. Hmm aku lah yang bakal nak bertunang. Aku lah tu....

Tapi, ntah apa lagi yang aku tak siap untuk diri aku...Makeup? sape nak makeup aku? sdn bhd atau kedai? tudung tak cari lagi...isk isk dah la muka aku huduh(tak comey). Tak sembuh pun lagi still sakit bila aku lari. Paling sedih gigi aku. Walaupun orang kata takpe gigi boleh buat....Zarif tak bagi upload gamba aku eksiden hari tu. kalau tak memang boleh tgk aku luka teruk kat mana.

Kesimpulannya aku cuba jugak buat walaupun last minute. Tak kisah lah apa orang nak kata. Sebab aku dah penat dengar orang kata. Yang penting bagi aku biarpun kecil,simple tapi majlis berjalan dengan baik.

Dec 24, 2010

Bila aku stress...!

Stress.......kenapa? Banyak sungguh kerja yang buat aku stress. Apa la yang aku buat sampai stress giler. Nak kata ada kelas bukannya ada waktu cuti nie. Hmm.

Apa yang mem buatkan aku stress:

1- Tempat Praktikal - aduss bila la nak dapat tempat nie macam susah sangat nak cari....tolong2. Aku nak tempat yang kat kawasan PJ je. Dah tak nak kat KL. Hopefully aku dapat tempat before january 2011. Senang cakap tapi tuan diri tak pergi pun mencari tempat...

2- FYP- Macam biasa aku x siapkan hard cover a.k.a aku tak nak buat. Cakapla nak cakap apa pun aku tak nak buat. Untuk apa? result dah keluar. So?! AH..Malas layan.

3-Stesen - Hal kat stesen pun buat aku tension. Aku dah malas nak pegi sebenarnya. Rasa dah fed up. Macam-macam perangai. Dah bosan tengok. Sakit hati pun ada.

Bila aku stress:

1. Aku makan banyak gler dan makan dengan sepenuh hati. Sampai aku rasa puas

2. Aku tengok tv

3. Aku g tengok wayang

4.Gi shopping. Tapi selalunya beli makanan la pastu ahh beli la ape pun. Asalkan memuaskan hati aku....

5. Dengar lagu korea takpun tgk korea variety show..

6. Jalan sorang-sorang(maksud kalau aku balik kelas tu dari kampus sampai la kl tempat aku tggu bas utk balik umah)

Kesimpulannya,Stress tetap stress tapi apa yang aku buat beri masa pada diri sendiri . Dan hasilnya kerja aku tetap tak siap dan BER tambah lagi adalah....Ayayaiiii.....

Dec 21, 2010

new year is coming..!!

Wah nak dekat habis rupanya tahun 2010. Banyak yang berlaku pada tahun ni. X sabar aku nak tunggu akhir tahun 2010...hehehe..tunggu..(*malu-malu kucing*). Tak pe lah kita sambung cerita lain pulak. So, awal tahu nie bila ingat balik apa azam aku agaknya azam tahun ni dan tahun depan sama? mungkin la berubah ckit. Takkan la berubah semua..kan kan?

Azam tahun 2010

1.Amik Lesen Kereta<--mintak2 la lps ujian komputer,susah2.
2.Rajin pegi klas<--nth blh buat ke x?tgkla kalau klas pagi susah la ckit :)
3.Nk dpt GPA 3.5 untuk 2 sem terakhir<--kalau kalkulus aku lepas..
4.Target CGPA 3.5<--yg nie xtau blh btul2 dpt atau pun tak. tawakal jer la
5.BF baru?cinta baru?<--dunno yet


Seperti di atas, azam no 1 hanya takat lesen L jer. SO ? next pls...azam no 2. Act masa sem jan 2010 malas sebab banyak hal yang berlaku disebabkan hal-hal yang tak dapat dielakkan. Masa sem july2010 aku rajin g klas mcm Kalkulus.Hohoho::D. Yang lain disebabkan oleh fed up dengan lect. Dia ingat kita as a student tak ada hak ke? suka-suki je.


Azam yg ke 4 dan ke 5. Memang pada sem jan 2010 aku dapat dean list(hooray....) gpa memang dah cantik n cgpa pun memang lepas 3 lebih. tapi sem july2010 macam TUT TUT TUT. Teruk nak mampus. Semua orang cakap sabar wanie dugaan. Memang dugaan betul. Semua jadi benda nie sebab aku jatuh eksiden dan abah aku Meninggal. Memang aku salahkan lect tu 100%. (F-U). Nasib pointer aku still 3 lagi walaupun Gpa aku jatuh teruk!(sabarrrrrr.........)


Dah! Abis psl study...sambung azam yg ke 5. Bf baru? hahaha...buat aku gelak je la. Tak de la baru yang lama jugak cuma sambung je balik. :p. Hurm takat ni je lah aku nak cerita...hohoho...:D malas nak nak taip dah...Syg aku dah panggil g keje teman dia...ayayaiiii...

Dec 20, 2010

pompuan bangang

sakit betul hati dengan pompuan bangang. Tak kira la bangang mana. Tapi bagi aku tetap bangang. Hey!!! Aku punya suka la nak tulis ape pun....NGok..!!!!!!!!!! Senang la kau semua suruh aku buat semua suruh aku cakap.!!!padahal kau tu buat keje x habis2. Xsudah!!!! pastu pas kat aku...tue yang aku bengang nak mampos..dahla tak nak bagitau apa yang kena buat pastu asik cakap "Ah, malas la aku ngan ko nie...".

Tak susah-sudah ayat tue jer keluar..."Ah.malas la aku....". Semua kau malas..kononya malas nak ulang balik apa kau dah cakap. Bodohhh!!! X tahan aku....Mula-mula cakap lain sekarang cakap lain. Depan orang kau cakap lain belakang aku kau main tikam-tikam pulak. Dahla kurang ajar......!!! SENANG CERITA KAU BUAT SEMUA!!!!!!!!!!

Nie sorang lagi betina yang aku nak cerita. Tahap gler nak mampos pompuan nie.....Mula-mula cakap nak sponsor last-last SENYAP jerrrr....Apa kejadahnya kau cakap mcm tue mula2? pastu diam jer...bila orang lain dah banyak sponsor kau pun senyap jerr..Eiii poyo btulll...xnak tolong sudahhhh.....

Macam-macam orang aku jumpa tapi ada yang boleh percaya dan ada yang TAK boleh percaya. Yang boleh percaya pun bukannya seratus peratus percaya. Yang Tak boleh percaya pun kadang-kadang boleh percaya jugak.....Argghhh pening aku dengan manusia nieh....Ada yang kata macam nie ada yang kata macam tue...semua macam-macam!!!

Semuanya tuding kat aku,Aku tgh pening dan aku tak nak gelabah la TAPI dalam hati aku banyak benda nak buat...:
1- Tempat praktikal -- yang x cari-cari lagi
2- MF-- yang sengal dan buat aku bengang. Sampai mati aku takkan maafkan lecturer nie
3- FYP-- sama macam kat atas...RESULT dah keluar. So watt???aku xtak hantar ape2 lagi..Sebab abah aku mati dan aku eksiden aku dapat result paling teruk pernah aku dapat?!?! FU!!
4- Motor- Dah la kena tarik- Pastu banyak pulak SUARA SUMBANG. Ada yang suruh g ambik ada yang pulak cakap xpayah. Dah elok2 discuss tetiba ada plak yang ubah nak ambik balik. TAIK betullll!!! Cakapla betul2. ni macam setan...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p/s: nie waktu aku tengah marah gilerr dan psl fyp n MF. Sperti di atas aku xkan ubah ape2 w'pun aku rasa aku dah x marah...

Dec 14, 2010

online shopping~Oh kasut+ Oh beg!

Melihat pada entri kali nie "online shopping" apa pendapat korang?. Bagi aku sendiri memang seronok membeli online. Boleh tengok barang yang kita suka. tapi tengok gambar jer la...heheh. Boleh dikatakan hari-hari aku tengok, alah macam window shopin la jugak tapi sambil melayari internet.


Online shopping maksud aku lebih kepada penjual yang menjual barang melalui facebook. Aku lebih suka kalau jual dekat facebook berbanding blog. Sebab dekat fesbuk terus owner account fb tue comment. Dan senang nak berhubung..Setakat nie aku cuma beli beg jer.(sorry ye sayang..tp u dah tau i mmg beli beg tu online kan...:p).

Setiap kali bukak fb memang aku tengok barang-barang apa yang ada. Seronok gak cuci mata. Tapi setakat nie kalau nak beli kasut online maybe aku tak beli lagi kot. Sebab aku agak memilih bila beli kasut. Kalau aku pakai dan rasa sedap n cantik aku beli la...:). But baru-baru ni masa pegi Sogo dengan dia(sayang) aku beli sandal.Walaupun dia cakap aku dah ada banyak kasut.

"Eh, awak nak beli lagi kasut?"

"Alah,kasut org kan dah rosak masa jatuh eksiden hari tu"

"Alah ckit je tu. Kan kasut lain ada..."

"Erm erm Kasut tu...alah kasut lain tu tak sesuai gi jalan-jalan...sakit kaki..."

Dengan melihat air muka dia yang seperti membenarkan aku beli kasut baru itu, aku pun membeli sandal yang baru...hahaha..sangat-sangat gembira. hatiku sungguh gumbira...comel sandal aku warna putih. lalalalalala~

p/s : masa balik dari sogo tersempak dengan a.galak tengah shooting untuk drama. sayang aku nie nak turun dari motor nak ambik gambar + autograph a.galak..SABAR je la...hehehe

Dec 13, 2010

Cik SITI

Siapakah itu Cik siti? huhuhu..semstinya aku...Aku rasa macam sedap jer nama nie sebab sesetengah orang panggil aku sudah semstinya lah wanie tapi nama lain is siti. But kalau dekat kampung memang nama aku siti lar. sebab dari kecik lagi memang panggil siti.

Sejarah tentang nama aku memang agak menyeronokkan. Even adik n sepupu aku pun ada nama panggilan yang memang kelakar. But aku ingat dulu-dulu memang chek(atok) aku panggil mek timoh. Yang paling best pengalaman masa aku kat kampung pastu g klinik ngan chek pastu kerani tue tanyalah nama aku sape pastu chek aku cakap "mek timoh". So, mmg kat resit n kat bekas plastik ubat tu nama aku "mek timoh". Hahahaha.....sabar jer la....

Pastu masa sekolah rendah pulak member-member panggil syazwani. Agak panjang la jugak nak panggil syazwani. Aku pun tak kisah sangat sbb sedap je bunyi nya..."syazwani".:p. Aku rasa lama jugak la panggilan syazwani nie berterusan sampai aku masuk tingkatan 1.
Tingkatan 2 aku dah pindah sekolah lain. Member pun lain. Kwn aku ina yang mula-mula panggil aku wanie. Mmg rasa weird jugak la.

"nama ko nie panjang sangat la"

"abis nk pnggil ape?selalu org panggil syazwani je"

"tukalah panggil wanie je..ok x?. Pendek sikit."

"hmm...Ok lah...."

So,dari situlah bermula wanie dan sehingga sekarang pun memang wanie. Kisah Siti pulak berlainan,sebab orang yang panggil siti mesti dalam urusan. Contohnya McD delivery, mmg aku guna nama siti. So, ble call pun org tu akan cakap "cik siti, yer". Memang kelakar dengar org panggil cik siti. Xde nama panggilan lain ke?..heheh..saje je aku letak Cik siti.:p

Dec 12, 2010

Rakan siber(fesbuk)

Untuk sekelian kalinya aku menebalkan hati aku untuk delete semua yang aku tak kenal atau tak pernah bertegur sapa di facebook. Mula-mula aku rasa agak bersalah sebab kadang-kadang org yang add aku tapi kalau tak kenal kenapa nak add. Tapi x knal maka x cinta itu hal lain. Btul tak? Ada jugak yang add sebab satu kampus. Tapi aku tak pernah jumpa dia dan tak pernah tersempak pun. Bak kata lain hanya rakan siber sahaja. So no meaning.

Ada pulak yang aku pernah tertengok kat gambar dia kat fesbuk tapi aku tak pernah kenal. Jadi malam ini secara rasminya aku cuba meremove kan orang yang aku tak berapa kenal. Aku mintak maaf kepada orang itu sebab aku remove from friends. Tapi aku rasa dia pun x ada ape yang untuk dirisaukan sebab aku tak kenal dia. Ada satu kisah ni yang mana aku terdengar salah seorang kawan aku cakap;

member1 : "ko knal x budak yg nama dot dot kat fesbuk tue?"

member2: "aku rasa mcm knal je..penah nampak la muka dia kat kampus nie"

member1 : "eh tue bukan dia ke tadi?.. Dekat fesbuk slalu post macam2 psl dia ngan BF dia,ishh x suka aku..ngada-ngada"

member2: "a'ah dia la tadi tuuu..Eh, aku pun rasa nyampah je dia asik post psl bf dia jer..."

Mereka berdua ni saling mengomen pasal seorang budak nie yang hanya diaorang pernah jumpa melalui fesbuk dan tak pernah kenal pun di dunia nyata..Tapi, fuhh komen diorang memang x berbaloi bagi aku. Tak ada faedah untuk kau mengata orang yang kau tak kenal. Oleh itu,aku tak pernah post benda-benda yang mengarut sebab memang scary bila diaorg nie dah mula mengomen a.k.a mengata.!
Maafkan aku sebab aku remove but aku akan buat satu lagi akaun hanya untuk frens sebab aku rasa sekarang aku nak tumpukan pada family aku, rakan aku yang banyak membantu..terima kasih banyak-banyak..dan juga kepada sayangku en lampard for being with me when i really need you..w'pun sometimes gado-gado...U hate me but i love u...

Dec 11, 2010

Saya Sayang Awk~

Buat pertama kalinya sayangku membenarkan untuk meletakkan gambar dia. So, saje nak cerita yang hari khamis tu saya dan sayang saya keluar jalan-jalan g s.pyramid. *malu la pulak nak cerita... *

So, nak di pendekkan cerita..macam biasa lah aku terlewat bangun..(maafkan saya yer...). So dah kena marah..Dah la naik motor che sue..memang lawak giler la bunyi motor tu..Sampai jer sana kiteorg dah gaduh sebab dia nak tgk movie mamat khalid tue tapi aku nak tgk rapunzel. Ai ai.. memang bukan taste aku untuk tengok cerita melayu. Yerla raya jer dah dapat tengok movie tu. Hmm..mula-mula memang lama la jugak aku xnak mengalah..Sakit hati la jugak sebab dia bersungguh nak tengok..So, aku rasa ni first time jugak la yang aku ikut dia..mengalah je la...

Tapi yang best sangat hari tu sebab emm sebab ape eh? sebab dia ada? hahaha...hari-hari pun ada. Emm sebab not bad la movie tu. Boleh tahan. Kira boleh di tonton la. Heheh...:p. But aku hari tu aku kantoi sebab beli lipstick..Xsangka dia dapat kesan! cepat betul...Memang tak dapat dijangkakan betul..hish..Dahla pagi dah kena sebab beli beg..Cis..lain kali kena berhati-hati lagi bila beli barang..Huhuhu...

(bergambar dengan poster "hantu kak limah balik kampung"!)

Dec 10, 2010

Budak Nakal~ Akief

Akief gemukkkk!! itu yang aku panggil. Kadang-kadang "oit gemuk". Hahaha...budak ni tangan dia x boleh duduk diam,ada aje yang dia pegang. Kalau buat naik dalam bilik je mesti nak ambik handphone, Paling akief suka MP3..Dia bukan pegang jer kadang-kadang sambil baring dengar lagu guna mp3. Tapi lagu korea la...hohoho.

(suruh akief senyum,tapi dia senyum mcm dalam gambar..kah kah kah)

Tapi sekarang akief dah pandai panjat tangga. Dulu arwah abah letak kayu kat tangga tak bagi budak gemuk ni naik. Huh,ekarang dah pandai panjat tangga dan yang paling best dia dah tau turun sendiri. Hasilnya, dia naik pastu dia turun. Dah halau banyak kali suruh turun tapi budak degil+ngada2+manja tak nak. Wekkss..

(nie waktu akief pas nangis..aku pujuk la nak ambik gamba so dye posing la...)

Kalau org marah dia nnati dia pun buat muka macam menangis. Tengoklah kita marah macam mana. Kalau marah banyak dia nangis kuat. Kalau marah ckit dia pura-pura nangis. Geram betul aku. Lepas pura-pura nangis dia pun senyum n mintak handphone aku. Dia nak. Ishh kurang asam punya budak..! Tapi bila suruh sayang et dia buat..heheh.


(muka tengah perasan..dah tau kalau aku pegang hp mesti nak suruh ambik gambar)

Dec 6, 2010

Oh Laptop !

Ape nak jadi, ape nak jadi dengan laptop aku nieh. Geram sungguh! Nak kata bayak file pun aku dah transfer dekat external. So, ape masaalahnya lagi? Nak hantar gi kedai ke x nak? geram btul nak format balik. Rasanya macam dah masuk virus jerr..T__T.

Browser pun macan tue jugak! bengom....Guna google chrome pastu tetiba facebook dan lain-lain x boleh bukak. Download balik pun x jadi jugak. Download pulak mozilla. Ah jadi benda yang sama jugak! is isk..sedih btull T__T

Last-last tingal i.e jer boleh guna. Tu pun nak bukak game lembap tahap cipan..! apetah lagi nak bukak game! asik loading jer..Sekarang nie pun tgh menggunakan i.e lar...kala x internet langsung x bleh guna...

Dec 4, 2010

Jual Barang @ FB

Soalan pertama yang selalu orang tanya..Boleh ke jual barang kat FB? laku ke? untung pun xbanyak pastu kena tolak ngan postage dan lain-lain. Aku rasa ape salahnya mencuba. Betul tak? kurang-kurang dapat duit...hohoho

hmm...Sebenarnya aku lah pembeli yang selalu beli melalui facebook. Adek aku pun lebih kurang sama beli shawl. Tapi aku lebih pada beg. Susah la nak cari beg yang aku nak sekarang. Ada pulak beg mahal sangat tapi hanya untuk kegunaan satu majlis. hmm....

Yang xtahan tu kadang-kadang aku ter-goda jugak la dengan barang-barang yang dalam facebook..hahaha..Macam nak beli jer. Tapi xde duit. Kadang-kadang orang yang cakap kalau beli online nie dorang markup banyak dan lain-lain. Tapi bile dah terdesak dan suka dengan barang tu beli jer la...kan?hoho

Barang yang aku suka tengok...
1. Beg
2.Kasut
3.Beg
4.beg
5.BEG

hehe..senang cite memang aku tengok beg je:D

That day++

Hari tue buat aku sedar tentang ape itu sahabat. Memang tak dijangka hari tu. Bukan aku tak nak buat tapi aku fed up sangat. Ape gunanya belajar? seriusly why continued your studies? for what actually??

Huh, aku tinggal lagi setengah tahun hnya untuk praktikal. Tapi bile dah jadi macam nie dan ada yang tau dan ada yang xtau mungkin. Pandang aku dengan muka mcm xpuas hatii...Kalau u rasa kesian or simpati or watever datang la tegur! Xkan la aku nie dengan muka yang bengkak dan parut ni datang nak say hi. KENTUTT kau!

Tapi ada jugak member yang sanggup nak tolong aku dan aku memang dah putus harapan hari tu. Dah xnak lagi datang kampus...Aku benci sangat..Bajet macam bagus tapi kau pun tiru jugak.! Aku pun tak tahu macam mana system kat sini. Kejap macam ni kejap macam tu. Macam xbetul jerrr...I hate that day n i'm gonna finish that thing as soon as possible.....I hate that day!

Bosan~

Sangat bosan bila aku tgk blog nieh.Ai~ ape nak buat? nk tulis entri hari-hari pun rasa x sempat. Sejak akhir2 nie asik tido awal je.Kul 1 dah masuk tidur. So?

Aku dah serabut dengan bulan 12 nie..macam-mgacam jadi. Yg bakal jadi pun aku xtahu macam mana nak settlekan. Atau boleh ke aku settle kan? Susah la nak uruskan semua benda. Tak tahu apa-apa pun susah jugak. Tapi bila orang dah bagi opinion n byk sgt opinion pun susah jugak. Sebab xtahu nak pilih mana satu. Ada pulak KONON-nya nak TOLONG tapi, senyap jugak. HAMPEH btul.....

Org ingat aku xnak buat apa-apa. Padahal byk benda aku fikir.Ngek,Knp la ada orang yang suka menyibuk. I mean bz body? Dah la menyibuk lepas tu cuba jatuhkan orang pulak. Geram sungguh aku org mcm ni. Bila jumpa dengan aku x berani cakap face 2 face. Tapi berani pulak ckp dengan adek aku. GERAM btul. Belagak sungguh...."ketua cashier"

Tapi aku dah lama xsedih sangat sebab dye ade ngan aku..hahaha...Kadang-kadang aku sendiri xtahu mcm mana taste dye. Seharian dye kat rumah mcm mana. Tahu.....tp ckit je..xbanyak. Tapi paling xbest bila dye komplen aku goreng keropok x sedap pastu sidai kain dye kat tempat teduh n last sekali pasal buat air untuk dye..:D. Aku rasa air aku buat SEDAP je..dye cakap tawar dengan nada perlahan dye tuh..cess...aku buat sepenuh hati nie....isk isk...But aku taw dye sedih tinggalkan semua kat rumah. So sorry bout that....:(

Nov 18, 2010

Tinggalkan facebook

Seriusly, aku dah bosan ngan fesbuk..rasa mcm xtau ape nak buat lagi. Bosan? memang pun..main game pun loading pun asik lembap jerr..Main farmville pun lagi lar aduii, asik xboleh bukak je. Mmg xtahan..

Nov 17, 2010

Menjawab exam...

Teruk gler jwb exam...nie 1st time buat mcm org x baca buku..selalunya xder la baca sgt..tp ble dah tengah mlm mmg aku akan bukak buku pastu baca..Tapi kali nie xbloleh bkk buku langsung..Baca ckit je dan yg paling xboleh bla aku tdo awal....i_i...knp??!!

isk isk isk..knp? sedey betul masa nak menjawab exam tue. Kenapa aku xboleh buat? ngek betul......Lepas eksiden tue mcm2 sakit..mula2 sakit sbb bengkak pastu sakit kepala...dan yang paling best gastrik...Aku gastrik? rasa mcm xpenah2 gastrik tetiba ada pulak..patut la asik sakit perut je...Lepas eksiden yg paling best sakit gigi....whoaaa..macam2 penyakit ada....kenapa tetiba? agaknya hentakan kuat kot....

Pemergian abah...

25/10/2010
Saat aku tulis entri nie aku sgt sedih dan masih lagi x percaya yang abah dah xde. Nak taip perkataan 'abah' pun buat aku menangis. Aku mmg sangat2 x sangka. Malam sebelum arwah abah koma,dye keluar ngan aku naik van pegi cari soket untuk intenet sebab dah rosak. Aku pun xbyk ckp sbb abah senyap je. Tgh malam tue dalam pkul 1 lebih aku tgh study untu test pm, aku nmpk abah hisap rokok pastu aku tanya la abah htr mohasin(ex staff stesen myk) ke g airport? aku tnya nak dekat 4 kali tapi dye xjwb lansung. Dalam pkul 2 abah turun ngan mak g airport. Itu last aku jumpa ngan dye sebelum koma.


26/10/2010
10.30 pagi - Aku kat kampus menjwb test.
12.30 - 2.30 ptg - menunggu mdm cordy untuk fyp.
2.30-3.00ptg - makan jap ngan member
3.00-3.15 - g library
3.15 ptg - Ada kat libry pastu adik cal cakap abah ade kat hospital n kritikal. Dalam hati aku mungkin x apa2 tapi waktu xrasa apa2. Tapi ble aku dah naik motor n on da way g hospital aku dah nangis xtau knp padahal aku xtau lagi condition abah mcm mana..
3.40ptg- Aku sampai HKL terus tanya kat kaunter mana wad kritikal. Terus aku pergi dan aku nampak abah dah terbaring pastu guna machine untuk support pernafasan. Aku terkejut....
3.45 ptg - doc dtg n tnya aku sape pastu dia terangkan yg abah dalam keadaan tenat. Aku mcm xpecaya. Apa yg doc tpu aku nieh? Padahal kalau tgk badan abah kuat. Cuma mata shj pejam..:(
Doc kata saluran darah dalam kepala dah pecah disbbkan strok. Aku pun pelik knp tetiba jd mcm nie....
4.00ptg - Mak,adik,che su sampai..aku dh bgtau adik keadaan abah mcm mana dlm talipon. Mmg mengejutkan.


29/10/2010
Hari sabtu,aku sepatutnya hantar mc nis g hentian putra. Mula2 nak naik cab tapi pikirkan takut lambat xper la naik motor jer. Pagi pukul 8 xsilap aku, sampai bangsar aku terus pusing kiri..act aku dah silap jalan. Hujan rintik2 tapi aku bwk jugak sbb bukanya hujan lebat. Tapi sblm eksiden aku ingat yg aku nampak signbord pusat bandaraya pastu aku pusing kanan tgk ada kereta atau x. Lepas tue.......
Dlm pkl 10pg aku ada kat hspital.Rupanya eksiden. Tapi seriusly aku xingat apa sampai sekarang. Knp blh jd mcm tue? pelik betul. Yg aku ingt aku cuma meraung panggil abah abah... kata mc nis aku jerit kuat. Pastu aku pening.. Even ms buat CT scan pun aku still pening. Ntah jatuh mcm mana pun aku xtau. Tapi isk muka aku la yg teruk....:(


Petang tue doc bg keluar wad..dah la aku peningggg.....pelik btul. ms balik tu budak2 nieh(na n anis)..amik wheel chair untuk aku...mcm org sakit.T___T (mmg aku sakit pun). Ms kt hspital aku ada dgr2 adek aku ckp syg aku nk dtg..betul ke? aku ntah....mcm x pecaya..


30/10/2010
Pagi kul 6 lebih adek aku kuar g amik dye kat ktm..Terkejut aku ms tgk dye dtg..isk dahla aku huduh...isk isk..muka bengkak pastu calar2...mmg x sangka sbb dye sanggup korbankan tgk bola. Dhla final,kelantan plak tue....Tenkiu syg coz snggup tggl sme bnda untk tgk org..


Sepanjang hari aku asik tdo pastu pening kepala..knp eh?? dah makan pun pening gak...xpaham aku... Tapi 2 hari aku xg tgk abah..kalau aku blh bgn n x pening dah lama aku pegi...


1/11/2010
Lagi 19 hari b'day abah...Dlm pkul 11.30..pihak hspital cal kata abah kena heart attack.. Aku xley bangun..isk. So,mak g dlu ngan chelah n adek n zako...Aku pegi ngn dye n anis. Aku pening sgt. Sampai dua2 org kena pegang aku...Smpai sana adek bgtau aku...
Dlm pkul 1.50ptg...Abah pergi tinggalkan semua....Aku rasa mcm x pecaya....tapi nth knp aku bengong hr tue. Aku rasa kalau aku x eksiden mungkin aku dah meraung mcm org gler nagis x berhenti. Tp akibat aku eksiden mata aku bengkak pastu kalau nangis nnti airmata bertakung..so sakit..Jd aku tahan xbg nangis..nasib dye ada kalau x, xtau la aku mcm mana...
Semoga roh abah dicucuri rahmatnya dan ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...amin....


p/s: akak syg abah.....:(

Oct 29, 2010

Rindu abah~

Rindu btul kat abah..
abah,bangun la...kakak sgt rindu...
semua org nak tgk abah balik..
abah,bgn la...:(

Oct 26, 2010

Meluat~

Sakit betul hati aku..geram sangat-sangat. Kalau boleh rasa nak lempang jer..serius,mmg nk lempang pun. Tapi sayangnya aku geram dalam hati jer la(Huh,xguna....). Aku pun pelik la kenapa ade org yang suka buat andaian dekat org lain? kenapa x gosip hal org lain. Knp aku jugak..Dah la xbrp knal aku pastu judge aku mcm aku teruk sgt...ITU yg buatkan aku geram. Terus buat conclusion yg aku jenis mcm tue!!BodOh btul..!


Lagi satu yang buat aku geram, slalu org cal aku xdpt,KATA mereka. Tapi yang peliknya xde la pulak miscal kat hp aku. X ke bongok mcm tu sebenarnya? Nak menipu pun biar la berpada..mmg geram sungguh aku. Lepas tu buat conclusion wanie ni susah nak cari..susah ble cal x angkat or msg xreply...(geramnya akuuu....T__T)...! Lepas tu kononnya kata mereka lagi aku ni xgi klas sbb tue susah nak cari...Kepala H**T*K kau...Pelik btul Fesbuk aku ader...tp x pernah nak menegur..Aku sombong atau dye sombong? huh ntah..sama kot. So,dah teknologi ader kau guna la sengal..Nie x ckp aku mcm yg kau dakwa...Buat aku sungguh geram..Serius mmg aku terasa hati btul dengan kata2 mereka itu. AH XGUNA...!!


Dan yang paling dan paling aku sedih dan buat aku menangis hari tue ble MEREKA kata,tp dengan cara perlinya.."dh la x p klas"..WOiii..aku ade susah kan hdup kau ke kalau xpegi? mmg attendance aku teruk gler..so wat? aku tanggung sendiri la..pastu ckp main perli padahal ape yang kau buat? untuk documentation lngsung xsentuh takat buat part pratikal..Tu pun belagak nak mampus..seriusly aku xtau sama ada aku meroyan sesorang kat sini atau aper...Yang pasti mmg aku terasa hati gler ngan MEREKA yg buat perangai mcm tu.


So,apa yang aku buat adalah dengan rela hati aku iaitu men-deletekan MEREKA atau remove mereka dari fesbuk Friends aku..Hmm lega betul setelah aku buat macam tue..rasa xde bebanan lagi dan selama nie pun xpenah2 nak bertegur. Aku sedar yang aku mmg sorang2 kat kampus. So senang la nk buli aku?sebab kau hebat? ngek...Tunggu la FINAL EXAM nanti...


Ada satu lagi perkara hari tu yang tiba-tiba buat aku terasa. Seseorang yang memang baik ngan aku tapi ntah kata-kata dia hari tue seolah-olah x ikhlas dan seolah-olah nak balas dendam kat aku...Kalau aku ada peluang atau ada orang minta tolong aku pasti aku akan tolong dengan ikhlas. Xperlu la dengan rasa x ikhlas untuk tolong aku...T_T.

Oct 21, 2010

4 movies in a month..

Banyak btul bulan nie g tgk movie..
Tp sumer yg aku tgk mmg best
sangat2 suka...tp ingtkan b4 exam nk tgk lg
citer YOU AGAIN n RED.
Mcm best jer..ntah,tgk la dlu..hehe

Oct 15, 2010

liar,liar,liar !!!!

what will u feel when he cheated on u?
out of sudden..
i dunno seriusly just gth
LIAR....
he's stupid enough to make me angry
seeing what he write on the fb making me SICK...
why u lied to me hah???
i cannot open my fb anymore
i hate it..
really hate it!!
arghhhh ^%$#@!!

Oct 11, 2010

Sekitar Event Counseling Awaraness Day


Event:Counseling Awareness Day
Date:1,5 an 6 October 2010
Location: uniKL lobby

(mengira test2...)

(asiah wat ape tu? ngaja ida ke?)

(art session-->dak2 nie duk melukis??)

(life review map-->wow!)

Sesi bergamba:
(koya kiut aku...hehe~)

(wow....sama tinggi ngan klcc tuhh)

jalan2 release STRESS ^^'


Kerana sgt2 tension dan stress
malas dan meluat
tue je la yg dapat dikeluarkan kata2
so,aku nk g jalan2..
tgk la aku mkn..
nyum2
sedapnya...hahahaha

(sedap btul mkn pizza..uhh...kolestrol?ape itu??ah makan jerrr!!)
(knp muka aku berkerut? xpe comel w'pun mcm tue..hahhhh..ske hati la nk perasan pown..wekk)
(oloh2...comelnya dye...mata bulat gtuu)

Oct 8, 2010

knp saya xboleh tdo?

nak tdo...!
knp mata aku xleh tutup2 lagi...
ish.. fikir byk sgt la kot
asignmnt oh asignmnt...
knp dan knp
waktu ini jua kau dtg bertimbun
seolah2 aku xpenah buat?

padahal aku rasa kejap ada quiz,test
asignment..isk sik
n
coming soon MONDAY presentation
for project managment subject...
adoi...penim lagi aku..asihh
exam semakin dekat TAPI
final year project aku masih lagi tergantung...
ape patut aku buat?
byk sgt...berat btul..
Dugaan untuk semester 7..(chaiyok wanie!!)

Oct 7, 2010

Tgk org berKONVO,ble Turn aku?

wow..bestnya tgk member masa diploma aku yg
amik degree dah konvo...(ishh aku ble pulak?sabar2 abiskan dlu semester akhir...)
Dlu ms dip kecoh btul ms aku konvo..sumernya 1st time
But kali nie no more kecoh2...huhuhu...hope so?!

Suke sgt aku tgk dorang pegang bunga pastu ade
bear yg ada topi tue..Yg tue paling mahal..
sbb ada maksud yg tersirat kot..

So aku dah pesan kat adek aku
yang aku nak:

1)Bunga(but,aku nk yg plastik jer..hua hua Demand la plak)
2)Teddy bear yg pakai jubah tue(seolah2 aku ada kenangan la sbb aku dah grad)
3)aku nak gambar untuk satu family(mahal la kot untuk amik gamba satu family?!)


Banyak nya keje!!


Banyaknya btul keje aku sem nie...Last semester tapi keje berlambak2.
xpenah lagi aku rasa keje yang sangat byk mcm sem nie..
Walaupun byk ambik subject kira2 tapi ada kuiz,test asignment..
Aku rasa lagi byk dari buat presentation...(mengeluh sekejap..aishh..)

"wanie,kuatkan semangat!teruskan usaha....aiishh tu kata dalam hati aku,
tp aku sendiri?pemalas...ah!!! berenti merungut!!buat keje..."

Keje Oh keje...ape lagi yg aku xsiapkan eh..?hmm(tgh pikir**)
oh yer skrg aku ingt:

1-asignment MF
2-asignment akaunting
3-asignment kalkulus
4-Study kuiz akaunting&kalkulus
5-Siapkan tutorial kalkulus
6-persentation Project managemnt
7-Final Year Project....

0whh tidakkkkkkkkk.........total semua sekali 7 keje yg xdisiapkan lagi..
isk isk..aku dilanda kemurungan.....tolong...tolong...
sape yg dgr nie aku mintak tolong....:(

Bila Cinta....


Aku suka dengar lagu tue:

"Bila cinta kini...x lagi bermakna
yg ku rasa kini..hanyalah nestapa...
Di tingglkn cinta masa lalu..."

"Dulu kau tawarkan manisnya janjimu
Yang ku sambut itu dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi tinggalkanku"




Sep 28, 2010

Serabut....


Ishhhh...ke-tensionAN btulll...!!

kenapa aku tensionnn???

1) xsiap cari tempat praktikal n dah lewat due date.
2) Kuiz kalkulus yg bakal menjelma...:(
3) pm yg x berkesudahan..asik postpone jer
4) akaunting yg terkapai2 lg
5) FYP- yg ntah nk buat ape lg xtauuu...isk

SERABUTTTT @#$%^&!!

**8 September 2010**


Happy 25th Birthday to myself(wanie)..

i like...:) hmm that day keluar ngan abg pard..
Yeahh...saya dapat hadiah paling best..
xsangka dlm masa terdekat nie dapat
walaupun dah lama inginkan..
Tenkiuu so much,syg..haha(**blushhing**)


(hadiahku....sweet..:))

Sep 15, 2010

Selamat Hari raya Aidilfitri....


\


10 hb 2010...(Aidilfitri)

Wow..Selamat hari raya....:) Ampun maap diminta...
Best sgt raya nie! Balik kg sebelum raya pertama..
Dah lama x balik sblm raya..selalunya balik masa raya pertama.

Mane gambar raya nie...xupload2 lg kerr??!!

Sep 7, 2010

Yesss!!Dah Bulan September....:)


hua hua....
xsangka cepat betul tahun 2010
tup2 dah bulan september..
Yang hepinya sbb Bulan sept bday aku..hoho
tapi ada satu lagi yg best...
Raya Puasa pun Bulan 9 gak...~
So? aper lagi..layan jer la....
raya Oh Raya
Belum raya jer aku dah beli kain..
al maklum la tahun lepas aku xde baju raya..
sian2...isk isk...
so,tahun ni aku htr jahit nk kat puasa..
warna Purple lagi tau...rasanya 1st time pakai purple
slalu warna pink...Cuma yg xder lagi tudung jer.
Kasut dah ada...ikutkan nk beli lagi...hahaha
sabar wanie sabar..membazir...

Bakal Besday aku...~
Hmm...bestnya nnti ada org
nk beli kek kt aku~tp sepotong jer la..
xkisah la..yg penting ikhlas..
Act aku nak ferrero rocher..cam sedap jer
ble tgk dalam iklan...tp mmg sedap pun
cuma bile tgk iklan lagi sedap..hahahahhh

Aug 23, 2010

asignment+test+kuiz+FYP

Tensionnya....
sangat2 tension..!!!!!!
Aku dah penat asik kuiz,asingment~
Ble lar nk cuti nie..
geram betul
dah la dengan fyp lagi~ asik kena baca jer

*asignment-Accounting n Finance
*Kuiz - Accounting n Finance
*Test - PM,Accounting,Kalkulus
*FYP - Presentation+Progress

My Last semster...~
so tired.....
ahh..someone,pls help me......

Berbuka puasa di rumah~


paling aku suka bukak puasa kt rumah..
xde kt tempat lain kecuali kt rumah
xkisah la mak masak ape
sbb semua aku makan~
seronok bkk puasa kt umah
sbb xder la nk terkejar2 nk cari tmpt
untuk berbuka..

Paling aku suka ms aku berbuka
makan karipap sardin..
slalu xder la makan sgt.
Tp ble bln puasa nie
nk sgt makan karipap
tp karipap sardin la..:)

Sahur lak..
kdg2 bangun..tp jarang la
sbb aku tdo lewat.
Sahur aku suka makan sardin n telur grng
tu je la yg lalu nk makan pagi2...

setakat nie mak aku masak:
1)rebung msk lemak
2)ikan siakap bakar
3)sambal petai
4)ikan msk paprik
5)paprik daging

yang lain2 aku dah lupa...hahaha..
mintak ampun..

Aug 19, 2010

dah 3 hari sakit kepala di bulan puasa

adoii....
asik2 sakit kepala jer...
nie bkn mcm pening2
BUT sakit sangat mcm menyucuk2 pale otak aku..
GERAM sungguh...xblh nk buat ape....

Klas aku pagi untuk 3 hari berturut
isnin-rabu..
Nasib masa lam klas xde jd pape
cuma ble balik umah jer
dah start berdenyut2..
mmg aku xtlg mak msk...sabar jer la

Aku rasa perut msk angin
tp yg pelik tue msti nk sakit kepala
tiap2 petang n kadang2 lps bkk puasa.
Malam mmg xley wat ape la..
nk study pun susah..nk wat keje pun susah

Hari nie pulak sakit perut..
ah macam2 jadi..
dari kepala sampai ke perut pulak...
perut asik meragam jer....
aku penat la...smlm nk study pun xsempat
adoiiiiii........xtau nk wat mcm mane lg
just sabar jer laaaa....T.T

movie time~love in disguise

love in disguise

Akibat borim sgt n notin 2 do
aku pi tgk citer love in disguise
ingtkan xnk tgk movie sbb cam xbest jer
movie yg besh2 dh tgk..
ingtkan citer org putih bt acctually citer china
best..! n okay la..boleh ditonton.

Tapi tgh2 syok movie nie tgh tayang
tibe2 suara xde..sabar jer la
dah la movie nie byk guna music..


Aug 10, 2010

Inception



Finally, i can watch INCEPTION...
wowww......Best glerrr..THUMB UP!!
mmg sangat2 best..Jalan cerita pun best..
tapi sape nkn tgk movie nie aku cadangkan
masuk awal..kalau lwt nnti xfaham sgt..
sbb mmg mengelirukan..

jalan sorang2 kononnya nk gi cari kad raya
tp mmg nk cari kad raya pun
cuma xde yg come
aku nk yg come...adoi..tp nggak jumpa
so,memandangkan br pkl 10.30pg aku dengan
gumbiranya wat keputusan nk tgk inception..
hahaha...woww..bestt..

Aug 9, 2010

the sorcerer apprentice


the sorceres apprentice

gi tgk ngan Z kt pyramid...
not bad 4 this movie..klaka n byk imagination..
but aku nk tgk sgt citer inception
tp heroin tue muka nk kat sama ngan bella
tp bukan...hmm
(Bella vs becky)

hua hua hua...
sebelum tgk movie g subway
mkn..makan..makan..
campuran sendiri..
sedap!!
alahaiii...Z sahabatku..ruginyaaaa
xamik gamba roti buatan 'kita'
ahaha...tp lebih kpd buatan ko la...:P

Aug 6, 2010

salt-angelina jolie


Salt 2010

1st of all,so sori my fren Z....
mntk ampun aku p tgk cite ni dlu..
tp mmg cite ni xbest
bagi aku mmg x berapa best..

mungkin sbb jalan cerita yang biasa tgk
n maybe cara lakonan angelina yg sama dgn citer
action yg penah die belakon...hmm

But,okeyla citer nie boleh di tengok
sbb ade angelina jolie.

Tapi untuk atasi kekecewaan aku
dgn movie salt,
aku intend nk tgk movie inception
Leonardo di caprio...

Jul 15, 2010

melukis inai di tangan



wah2...hahaha..bukan aku yg lukis..k..
gue x pandai bab lukis nie sangat teruk!
but nk jadikan citer petang td gi msjd india ngn abah
so nth tetiba or nak dikatakan aku cam teringin je nk buat
so aku pun Buat ler...^_^`

Waktu org tue watkn aku ase cantik jer.
tp ble dh basuh rs cam serabut jer inai yg diye lukis
papepun aku dh pun bayar n dye dah pun lukis
so,mmg inai ni melekat kt tangan aku untuk seminggu dua kot
kata org yg lukis tue inai nie tahan untuk seminggu lebih.

Mak aku ckp huduh gler..so aku frust btul
pastu aku guna thinner utk hilangkan
but,xblh hilangkan sumerr..sedey btull..:(

Jul 14, 2010

**my farm at Farmville**


holla.....act aku penim betul nk susun plot tanah kat farm aku...
aku jenis cepat bosan ble asik benda yang sama jer x ubah2..
so, now dalam pale otak aku just nk design cane nk susun plot tanah,building n lain2...
penim penim penim.......I've got no idea.....
Mcm mane nak ubah kedudukan nie....sape leh tolong...

ade pejabat pos,grocery dll

nie umah pink aku at farmville..comel x?

gamba keseluruhan farm aku...

nie gamba horse stable n nursery ku yg xsiap2....apsal la xsiap2....



Jul 13, 2010

twilight saga : ECLIPSE


8/7/2010-thursday

Mcm biasa la kalau bukan
me,my best buddy ever Z, of coz my sis n my kazen..
pertambahan last minute....huhu..
kul 12.15a.m..semata2 nk tgk eclipse
aku rasa untk next movie pun mesti gle mcm nie gak

wow...mmg meletup la cite nie..best sgt untuk season kali.
Untuk new moon aku xbrp mnat coz ade jacob..hahaha
pape jer la kan..
dah la dalam eclipse si jacob paksa bella ngaku yg bella suka kt dye..
ah gelenya btul..

But the 1st movie lagi best antara 2 movie twilight..
Oh love edward....Edward....

Jun 28, 2010

dapat bear monkey...


hari yang paling best....
me n pard kuar jln2 sg wang...
dahler bgn awl..mcm pegi klas jer..hehe

tapi best sgt hr tu
pard gi beli brg dye
pastu gi tgk wayang..hehe
citer toy story3..
kira kali ke-2 la g tgk wayang..
BEST....

Paling best dapat adiah
pard bagi bear monkey..
hahaha..pujuk gak la pard nk monkey tue..
thanks pard...lebiuu

Jun 12, 2010

Delete some pic at FB


Hari nie hr kawen my ex kazen???
dunno la nk ckp ape..
pegi ke x pegi mmg xtau nk ckp ape
wateva....Just Go On...

So,hr nie setelah lamanya
aku decide untuk delete some pic at FB
maybe sbb dh lama sgt kot
cam dah xhangat la..hahaha
tp sayang la plak nk delete....
however,aku dah delete...hmmm

kt bwh nie gamba2 yang aku delte dari FB:




ms kat kursus petonas jun 2009

bday abah dec 2009
aku n adek mkn at dominos mid..zako jeles glerr

adek akief jadi koboi....:)
aku jadi the mask of Zorro....:p

masa nie x silap aku krismas 2009..gi tgk citer the princess and frog...kan?
singgah mkn mcD dlu..

kat JB Danga Bay...sumer ader..na,anis,adek..even ex kazen n kak jun pown ader..hahaha
 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown