Mar 23, 2011

Kembar


Opss....

Hari nie ak tgk tajuk kat wanita hari nie "mcm mana nak jaga anak kembar". Jemputannya Ziana Zain n ader org satu lagi yang beranak kembar 3. Dengar macam best jer kan? Dapat twins..haha. Mcmmana dapat twins ek? keturunan? yer lah mana tau ada blah lelaki or perempuan yang penah ada sejarah twins. Tgk cam sh alya dapat twins..Uhhhh comeynyer....i like...haha. Serius comel gler.

Dulu pun ak ske tgk twins. teringin kawan la. He3......Ak tnya abg lampard fmly dye penah ade twins ke? Dye marahkan aku....:((. Paper tah...org tanya jer....:p wekkk

Sebenarnya ak duk cte pasal twins nie sebab aku tengok kat Oprah dye jmput pompuan ni..Nadya suleman..beranak kembar 8. Wow?!?!. Sangat mengejutkan. Penah gak aku dengar psl kembar 8. Tapi xsangka la oprah jemput dye.
(octo mum in Oprah)

Dalam rancangan Oprah nadya cuma tegaskan yang dye bukan nak kan glemer kerana beranak lapan atau digelar octo mum sebab sebelum nie dye dah 6 orang anak. Dan juga kenapa dye berbikini. Dye ade gak ckp psl dye xkn wt porno dan dye malu sgt sbb ada sesetengah yg menawarkan padahal br lepas 2 bulan lahirkn anak.


click to view

info on nadya:

give a thought:



Mar 22, 2011

L to P (motor)

Yezz....Akhirnya berjaya jugak aku dapatkan p motor. hehehe. X disangka betul. Setelah penat mengharungi Lesen L selama ermmm berapa lama ek? he3 aku pon dah lpe. Tapi xsilap aku asenya dah 3 kali pegi renew. Takpun dah 4 kali?hahaha..ak lpe...^.^!

Penat g berlatih kat litar dye akhirnya berjaya jugak. kalaulah abah ader..mesti aku ase hebat glerr. Aku ase sampai hari nie aku ingat lagi mcm mana nak start kat litar.

Mula-mula:
  1. Bahagian 1
  • Pusingan 8...tapi wat 1 setengah jer. Asenya aku betul je xpenah silap kot buat sampai 2 pusingan.
  • Titi- Masa latihan aku ase cam nak jatuh tapi tak penah jatuh lagi lar masa latihan pon. Masa 1st buat memang la ase cam nak terjatuh jer..haha
  • Kon- Nie senang jer. Aku ase nek basikal pon boleh :))
  • Break emergency- Yang nie xpandai wat. Aku ase rmai yg fail kt cni kecuali pengajar tu wat. Memang berbunyi la ble dye tekan break...
  1. Bahagian 2
  • Check helmet
  • Check cermin sisi
  • Start enjin
  • Check lampu depan
  • Pandang kiri & kanan & depa tgn kanan
  • gear 1
  • pandang kiri depa tgn kiri
  • pandang kanan dan jalan
Wah..hebat gtu..masih teringat di minda mcm mana aku hafal benda2 nie. Nasib dalam mimpi pon tak wat. Kalau x mesti orang dah gelakkan aku...Hihihi...:)

p/s: Excited glerrr...:)))

Mar 10, 2011

Naik tren

Sebenarnya pasal aku naik tren ngan adek akief petang tadi. Saja jalan jap g cari hadiah adek aku. Memang pegi kejap je..Pegi kul 4 balik dalam kul7 lebih mcm tue. Yerlah nak buat mcm mana xde orang nak ambek kat komuter. Kalau abah ade dlu boleh la ambik. Nie aku dengan akief. X kesian langsung.

Ah..! baik citer pasal naik tren bukannya pasal ada orang tu tak nak ambik aku. Al kisah masa tengah menunggu komuter tu adek akief happy gler. Tapi masa dah naik rupanya xde tempat duduk...(cess...). Aku ingat la kan dalam hati ada ke org nak bagi tempat duduk? Memang aku tak nak pon. Aku tak kisah budak tue duk kat lantai pon. Aku dah agak dah pon kalau mereka yang duduk dalam tren nie pejam mata kononnya tdo. Saje lah wat2 xnampak ada budak. (Aku dlu pon penah buat mcm tue....TAPI masa aku nak bagi dah ada orang lain bagi tmpat duduk..k). Aku memang dah agak mesti lam hati dorang cakap kenapa lar bwk budak waktu org balik keje? Dah la pandang semacam jer..Ada aku kisah? hmm tak pon!

Dalam beberapa minit duk berdiri ada sorang ni berbangsa cina bagi tempat duduk kat adek akief. Mula2 aku tolak la pasal budak nie tak kisah lantai pon boleh je. Tapi dye suh jugak..Aku tak kisahla..aku letak akief atas kerusi. Dye berdiri. Yang tak leh blah tu pompuan mlayu kat blakang kerusi tu tbe2 bkk mata. EH eh eh..ingtkan tdooo....Hahahaha...bodoh nak mampus. Adoi memang lawak tgk dorang nie yang kedekut nak bagi tempat duduk kat budak padahal sepatutnya keutamaan di beri kat sape? Cuba jawab???

  1. WANITA MENGANDUNG
  2. ORANG TUA
  3. ORANG YANG CACAT
  4. ORANG YANG BAWAK BUDAK

Mar 9, 2011

Malang tidak berbau

Ok.....entri kali nie dah beberapa hari berlaku. Pada hari jumaat lepas. Ceritanya mcm nie. Aku dan adek aku biasalah sape lagi ain sazwi g pyramid. Memang niat dihati nak tengook movie Black swan. Aku tak baca pun synopsis cerita tu. Tapi aku cma tgk trailer Black swan kat tv je. Nampak mcm best. Nampak je tau.

Tiket pkul 5.45 petang..Black Swan...Masuk2 je terus tengok cerita pasal Ballet dan natalie portman berlakon sbg ana yang merupakan penari ballet dan nak jadi watak utama untuk Pementasan swan queen.kalau x silap aku lar...Sepanjang perjalanan cerita tue aku ada yang suka dan ada yang suka. Kalau aku cakap tak payah tengok mesti korang nak tengok kan..? hmm sape yg nak bazirkan duit tiket wayang leh la g tengok..tp kalau nak tengok gak dload jer...xder la terasa sangat abes duit..Bg pendapat aku lar kan ada yang OK dengan watak ana yang lucah dan lesbian. But aku tak rasa nak tengok adegan tue. Kenapa nak bazir duit untuk tengok dye berlakon mcm tue? Ingatkan sekali 2 tapi??hmm...Kalau tengok dalam panggung dan tengok sendiri kat rumah lain rasa dye....Try la tengok...Baru tau...

Ok dah habis pasal movie black swan,nie plak pasal aku. Memang betul malang tak berbau. Memang terkena kat diri sendiri. Kes nya aku hilangkan tiket parking. Aduii..fening..terkejut gak aku waktu hilang tue. Tapi aku tau memang tercicir punya bukan salah letak. So,apa lagi kena bayar rm20 lar. Kena penalty...:(. Sabar..sabar.....sabar....

Seterusnya...aku g shah alam utk ambek mc nis. Ok masa kat s.2 okeh lagi...Duduk2 minum air. Tapi msa nak balik aku dah cakap dengan adek aku kalau ada polis ko bagi la isyarat. Dya ckp xde kredit. Aku cakap ko jalan la dlu pastu baru bgtau lar..buat la isyarat. Hurm..selepas isi minyak kat shell terus je kat selekoh tbe2 ain sazwi break mengejut...! Aku pun syak sumtin. Tapi lepastu dye jalan dan aku berenti kat tepi jalan. memang kat tepi tol la. Nasib ada toilet kat ctue. Lepas tu aku suh mc nis g tgk ada apa. Rupanya ada satu bala tentera JPJ. Huh xgna!! dahla malam jumaat!! balik rest la oii...Cal adek ak memang dye pon nasib je lepas. Sebab L xlekat kat blakang. Aku lagilah lesen L bawak penumpang...:). Ngekkk...

Nak tak nak aku cal Z mintak tlg dye ambek anis kat tol batu tiga tue..Sambil tggu Z datang aku lepak kat surau. Dahla x bukak lampu. Sambil berborak ngan mc nis tbe2 dye bwk kuarkan laptop! woww...ape lagi layan cerita lah beb..hahaha....:)

p/s: Aku dah penat menaip..huhuhu..k..bye2...:)

bz

uishh bz sngguh ak sejak akhir2 nie..penat aku melayan. Tapi sape nak layan aku plak? hmm..ah lpekan je. Ishh mlm2 baru nak bukak blogspot menaip entri baru. Kadang2 tue bila rajin update sampai nak tulis ape pon xtahu. Skrg nie banyak sangat nak tulis entri baru tapi aku bz. Bz lar.. adui...BZ mengemas rumah..!

Serius mmg bz betul. Sebabnya rumah skang tgh renovate. EH2 dah habis renovate n skang tengah mengemas rumah. Dahla aku sorang jer....mak pon kemas gak. Tapi kemas sambil bg arahan. Penat!! Dengan pinggan mangkuk bersepah, kerusi meja berterabur,berhabuk sana sini..Uhhh stress betul...Teringin nak tengok wayang...:). Tapi tunangku asik BZ jer.."Org bz tau x...BZ",itulah kata dye....:(


Mar 7, 2011

ina n Mizi wedding


Tahniah to ina dan pasangannya Mizi....Selamat Pengantin Baru....:)..walaupun ada suka dan duka. Majlis berjalan dengan baik. Aku sangat2 happy..masa hari nikah aku pegi walaupun lambat ckit. Memang penat gler la hr tue..Pagi pegi mid valy..janji kul 1.30 nak balik..tapi last2 lewat gak....:(. xpe...aku tetap happy masa kat sana.


Mar 6, 2011

Hangin

Memang hangin sungguh aku dengan perempuan yang bernama S******a. Cerita pasal dye memang tak guna bak kata adek ak. Tapi memang payah betul untuk aku lupakan sebab memang berbulu la aku dengan pompuan nie. Aku tak peduli ak nak cerita gak mcm mana this rascal bitch menyakitkan hati aku. Tak pelah aku namakan dye pompuan A. Dan kawan baik dye pompuan B.

On my best fren wedding-Ina

Lebih kurang pkul 1, waktu pengantin turun dari bilik. Aku ikut je sampai di pintu dan ketika itulah aku tersempak pompuan nie ngan membe yang aku pun kenal. Satu kelas masa sekolah menengah dulu. Mula-mula jumpa biasa la bersalam-salaman dulu. Lepas tu baru start tanya khabar.

Pompuan A: “Eh, wanie…dah lama ke ko sampai?”

Aku : “Dah lama dah sampai…Ko ble sampai?”.Sapa aku yang bajet ingat dye baik.

Pompuan A: “Baru je..”Sambil tangan dye duk pegang kamera buruk. “Eh..! Bukan ko nak pakai baju ima baru jahit ke?????”

Aku: “ooo..ak xsempat nak ambik la…”Kataku..pelik! mana dye tau…

Pompuan A: “Eleh!!! Beria-ria jer lebey…..”

Aku: terdiam….hati aku mula sakit. Apsal ngan pompuan nie? Ak ade kacau kau ke? Ni baru first ak jmpa kau….setelah beberapa tahun xjmpa….

Pompuan A: ”Ko ble nak kawen???”..kata dye dengan nada yang agak tinggi..

Pompuan B: “Eh dye dah tunang la baru nie…”

Pompuan A: “Ko bukan nak jemputt eh..”

Aku: terdiam…terkejut dengan nada suara dye yang agak tinggi..

Pompuan A: “Eh,ritu SUE kawen ko x pg ehh..”,sambil tangan dye menuding ke atas muka aku.

Aku: Terdiam..sungguh kurang ajar pompuan nie… Dengan perasan terkejut aku menjawab. “Xde orang nak hantar aku kalau arwah abah aku ade boleh la jugak…”

Pompuan A dan Pompuan B terkejut. Kata pompuan B:

Pompuan B : “Eh..bapak ko meninggal??? Aku xtahu pon..”

Pompuan A: “Oh yekerr..sakit ape??”

Aku: “koma seminggu pastu meninggal. Aku pulak exdent 2 hari sebelum dye meninggal.”terangku dengan sedaya upaya supaya mereka memahami.

Pompuan A: ” Larr aku tak tahu ponn..len kali msg la aku…cal je pon..leh la member2 sebar2 kan…”

Pompuan B:”Ko tak bagi tau aku pon..”

Aku: hati dah panas…..bengang….adek ajak ak balik. Dan aku pun blah…dalam hati kenapa dye buat mcm nie kat aku???

Pompuan sial yang paling teruk penah aku jumpa. Dalam banyak-banyak orang aku tak kan maafkan kau langsung. Jangan Harap!!!!..Apa-apa sahaja yang membabitkan abah aku dan orang tu menghina abah aku jangan harap aku akan maafkan. Memang!! Kalau BAPAK KAU MATI KAU NAK MSG KE HAH BETINA??? BODOH!!!!

Yang pompuan B tue rajin datang umah amek baju nak dijahit. Even baju tunang pon dye yang jahit..Memang baju tue wat aku kembang glerrr. Dahla tak pandai jahit. Aku bengang betul dengan dye merosakkan beberapa baju aku…L. Dan yang paling bodoh boleh dye pura2 terkejut tau yang abah aku mati??? EH F-U lar bodow….Eiiii memang geram gler. AKu memang menyampah nak mampus la…dah berapa kali dye dye dating xkan xtau. Aku pon pelik ble ak ckp abah ak meninggal dye wat muka bodow…rupanya dye bangang nak mampos. Eiiiiiii hangin betul hr tue. Hati aku sakit..!!!

To Both of Pompuan n B.-->-->--> Kalau aku tuning pon x jemput jangan harap kawen aku jemput. Ngok Ngek. Tunang panggil keluarga terdekat je dan kawan baik. Kau sape??nobody lar….F-U.

 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown