Mar 18, 2012

favorite k-pop band-part 1


Ada seseorang (act,adik ipar yg tanya) tanya kat aku,

"kak,band k-pop mana paling minat?"
" hmm,ramaila jugak!...."

"yang paling suka?"

"erm............"

Jawapan aku terhenti setakat erm. Tak tahu nak jawab apa sebenarnya. Minat tu maksudnya dalam kategori macam mana. Minat setakat lagu single atau suka dengar full/mini album. Ataupun sebab ramai orang suka jadi kita pun follow jer la.

Hmm,let me see..first kenal k-pop dengan lagu gee by SNSD dan seterusnya ring ding dong by shinee. Kemudian tak silap aku cousin aku,anis bagi satu atau dua lagu dia cakap best. At that time akhir tahun 2009. Lagu yang aku cousin aku bagi tu actually lagu, TTL2 by T-ara.


Salah satu lirik lagu tu ada sebut:

"never say goodbye,you will make me cry"



Masa tu tengah sedih la. So, suka gila dengan lagu ni. Sampaikan tidur pon pakai earphone. Boleh dikatakan jugak la yang aku minat dengan group t-ara. Sebab grup k-pop ni aku susah nak cam dan ingat nama. Tapi t-ara senang je aku ingat. Dan untuk pertama kalinya aku dengar full album dan baru-baru ni aku ada beli album t-ara.


Next is After School. Semua member dalam group ni tinggi cuma ada lar seorang dua yang rendah sikit. Untuk after school aku first dengar Because of You hujung tahun 2009. Lepas tu after school buat comeback dengan lagu Bang. Masa lagu Bang,member baru ditambah which is lizzy. Masa promotion lagu bang,one of the after school member,Uee tak dapat datang sebab clash dengan drama. So, member baru,lizzy yang ganti part uee.


Next continued, part 2.



Mar 17, 2012

sightseeing at PutraJaya





Hari ini berjalan ke putrajaya (hmm walaupun dengan muka masam kerana bergaduh dan dipujuk oleh ibu mertuaku.....aiyoooo..jgn tiru aksi ku...memalukan diri sendiri..:( ) dan setibanya sampai di destinasi kat presint 2 untuk melihat air baloon. Tapi sangat hampa,oleh kerana hujan air baloon tak dapat dilihat.

Hmm tak apelah tak dapat tengok pun at least ada macam pasar malam or macam booth untuk orang datang membeli sambil lihat air baloon which is nice. Banyak sangat yang menjual, yang jual belon untuk budak-budak pun ada,robot dan cekak kelip-kelip. But the most interesting for me is,hubby beli seluar untuk saya!


At last,dapat jugak seluar(seluar tidur tau...!). Happy sangat sampai tersenyum kambing.

Mar 16, 2012

i-city



Cantik betul i-city sekarang. Dulu masa mula-mula pergi hanya ada lampu yang biasa je. Tapi yang burung merak dengan bangau tu memang dah lama ada. Impress giler-giler semalam. Rasa macam duduk dekat mini-genting je. lol.

Dan ramai sangat penjual yang menjual macam cekak yang ada lampu kelip-kelip tu. hehe. Rasa tak terlambat lagi nak pakai. Kalau dah ada anak esok-esok mesti malu-malu..ceh..!

Yang paling best sekarang ada macam-macam mainan. Sesuai kalau bawa budak-budak. Yang dewasa tu boleh naik ferris wheel or pirateship and tengok lampu je lar,ehehe.. Contoh untuk permainan kanak-kanak boleh naik merry go round. Besar pulak tu. Kalau bbudak-budak kecik mesti suka sebab tengok lampu.

Tak silap dulu,masa kecik moklong selalu bawak anak-anak saudara dia pergi berjalan. Malam-malam mesti ajak pergi dataran. Kononnya nak tengok lampu. So,masa tu kitaorag semua kecik lagi dan teruja sangat nak tengok lampu. Tapi sekarang, pegi je i-city macam bentuk lampu!!



(cantik kan? ada tulisan i-city..macam world globe)



(dengan aqilah,adik ipar)


(ferris wheel,penah naik tapi kat genting. Nak naik rm10 per person)


(saya dan dia,cute kan saya....eh!jgn nk mnth okie..:p)

Mar 14, 2012

(k-pop song) Nu'est-Debut Stage


Urban Electro Band NU'EST

The 5-member boy group NU'EST is making their debut with their album [FACE] in March 2012, having already received astonishing reactions and secured fans from varying age groups through their diverse television appearances and events prior to their debut.

NU'EST stands for 'NU(New), Establish, Style, Tempo', signifying how they are creating a new style to the music. Composed of members JR, Aron, Baekho, Minhyun, and Ren, NU'EST is at the center of attention for their outstanding musical skills as well as perfect visuals, seeking to take over the K-pop scene with their unique color, style, and music.

Composed by the Swedish composer Daniel Barkman, the title song "Face" applies the currently popular dubstep, differentiating it from other K-pop music with an addictive chorus line that stands out. The song delivers the style and power of NU'EST with powerful rhythms and refined and lively synthesizer and bass sounds.

NU'EST- FACE Music Video

Mar 13, 2012

Bengkel Mary Kay



Hanya dengan RM10 dapat menyertai bengkel mary kay yang bertempat di jaya 33,pj,selangor. Dari pukul 11pagi hingga 4petang. Yang best tu ada teknik belajar makeup. Susah tu setakat rm10 je banyak yang mereka ajar. Kebanyakannya penggunaan barang mary kay dan yang lain-lain macam penggunaan asas seperti cara mencuci muka,menggunaka toner dan juga cara pakai foundation.


jum join mary kay... hanya dengan rm180....

(semua sample yang diberi)



(sample untuk eyeshadow)


(Sample lipstick)


(selepas menggunakan produk mary kay..ececehh)

Mar 12, 2012

Stress



Tengah stress. Kenapa?
sometimes aku risau kalau pening tu jadi balik. Takut!!
Banyak benda la menyebabkan stress.
  • no duit
  • no kerja
  • family
  • husband
  • no driving license
  • no baby
  • not finish study
  • no car
  • no house
  • and bla bla.
But seriously,aku sangat stress. Perkataan apa yang sesuai ek. Tension?hmm.


Not in a mood of depress yet. But right just feel so stress. Tak tahu nak handle macam mana dengan stress. Dulu pergi tengok wayang alone. Shopping alone. Now, don't know what to do. Agak-agak la kan kalau pergi tidur hotel sorang macam mana. Sekurang-kurangnya rasa lega ckit. (cadangan mengarut!!)

Mar 10, 2012

Mar 6, 2012

menghabiskan baucer buku :

(2 buah buku yang sempat dibeli)

Buku yang sempat aku beli guna baucer buku. Dua-dua buku berharga rm 51.90, so aku agak tambah dalam rm2 je. Tapi tak sangka la pulak dapat diskaun 10% kalau ada popular kad. So,sekarang lepas diskaun rm44 something. So,budak cashier tu suruh cari mcm pemadam,pen or kertas untuk cukupkan rm50. (Baik betul...kalau tak dah burn rm6 macam tu jer.) At last,aku jumpa pen yang berharga rm 4. So dalam hati cakap tak pelah balance rm 2 tu burn mcm tu je. Tapi budak cashier tu tanya nak ke pen. And aku angguk. Last dia masa dia scan total 49.90. Hmm malam tu memang malam bertuah. LOL. Thank you to her,kalau tak memang awal-awal rugi.


Mar 1, 2012

Penjagaan Rambut


Penjagaan Rambut

Setiap org sayangkan rambut mereka. Kalau perempuan slalu org kata mcm mahkota setiap wanita. Bagi aku sendiri jarang sgt jaga rambut. Tapi bila tension je mesti nak potong rambut. Potong rambut pown bleh jadi terapi jgk kan. Okey ape yg aku nak share kat cni psl Penjagaan rambut gugur dan rambut kelemumur.


RAMBUT GUGUR
1) Amalkan makan hati,Lobak,Pisang atau Soya
(makanan ini kaya dgn zat biotin untukmenjaga pertumbuhan rambutanan)
2)Syampu rambut menggunakan syampu herba dan tiada bahan kimia




RAMBUT BERKELEMUMUR

1)Selalunya terjadi bila jarang membasuh rambut dan tidak dijaga dengan baik. Menyebabkan kulit kepala berminyak.
2)Oleh itu untuk rambut spt ini makanlah buah-buahan serta minum air.

 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown