Feb 21, 2011

ciken chop/ciken pop

masa first aku baca memang tak perasan pastu ble tengok baru nampak. What? ciken pop? hahaha....terasa jahat plak dok gelak kat org..ayoyo..so sorry.

Macam mana la boleh tersilap. tak tau lah sama ada sengaja atau tak sengaja. Tapi sebenarnya aku pun 2 x 5 sebab buat mistake yang sama..:)

:: KELIRU ::

Apa yang aku kelirukan?hmm..pasal nak buat kenduri. Mula-mula nak buat kat sini (pj) tapi ada cadangan untuk dibuat kat kampung halamanku Kelate. So, masa mula-mula ak dengar cadangan ni aku tak berapa setuju. Alasan aku kenapa Perlu untuk di adakan majlis kat sana padahal kawan-kawan aku kat cni.(ces…berapa la sangat membe2 ak.)

**sigh**

Selepas beberapa kali mak cakap yang tak ada orang boleh dijadikan sbg penyambut bila tetamu dating. Kalau kat kampong ada lah jugak sedara yang boleh tolong. Hmm..aku ntahla berkeras jugak cakap nak buat kat cni jugak. Sebab aku rasa macam membazir. Bila dah buat kat kampong pastu nak buat kat cni jugak tapi katanya nak buat kecik jer. Aish. Aku keliru.

So,confius…

Aku bagitau dzarif yang mak nak buat kat kampong. Dye kata hmm lagi ramaila sedara dye dating sebab dekat. Tapi masa tu aku fikir isk isk aku kenal sape? Sedih jugakla ble difikirkan. Pastu akhirnya aku mengalah aku dah tak kisah nak buat kat mana pun asalkan semuanya berjaalan dengan lancer. Sama ada orang suka ataupun tidak yang pasti aku nak happy.

Bila aku bagitahu mak yang aku setujula nak buat kat kampong pun. Aku tak kisah. Asalkan dzarif ada(ha3….gatal glerr). Xder2..asalkan adik2 aku. Sepupu aku..Na n anis. X lupa jugak akief gemok. Hu3..

Nevermind.

Lagipun mak kata nak buat gak kat cni. But kecik je macam jamuan. So,waktu itulah ak jemput kwan2 aku dan jugak kawan-kawan mak dan jiran-jiran lah kan. Hmm..lepas je aku cakap O.K. Adik aku dah Tanya nak tema warna ape. Hmm..warna ape ek? Macam aku pernah cakap Kalau Biru dzarif dah Cop. So, tengah memikirkan lah tema warna ape. Hmm fikir je.

Feb 20, 2011

hari offday DZaRiF

Ok. Apa kes aku letak tajuk hari offday zarif. Patutnya hari offday wanie. Ha3..Saje nak kasi cun tajuk..wink wink. Hari offday zarif maknanya hari off day aku sebab mesti dan akan sah keluar dengan dye. Selalu2nya g tgk movie kat piramid. Now,cam dah boring jer....So,hari nie plan en zarif kite nak ke area bukit bintang. So,aku temankan jerlah.

Mula-mula ak ingatkan nak g wat facial kat pertama kompleks tapi macam tak sempat jer. So,aku fikir nak gunting rambut atau tak pun cuci rambut jer. Setelah menemankan en zarif ke sg wang dan destinasi seterusnya ke times square. Masa dye tengah duk mencari barang-barang a.k.a robot dye tue aku ada tertengok satu kedai/saloon tu.

Last-last setelah memikirkan hanya untuk 5 minit dan aku call en zarif dan bgtau yg aku nak cuci rambut. Mula2 mcm x bagi jer. yerlah baik cuci kat umah jer kan?? save duit. Tapi seriusly kadang2 kalau rsa nak kelainan cucilah kat kedai. Memang akan rasa lain dan rambut pun rsa ringan jer.

Mula-mula aku nak cuci jer pastu org kt kedai tu tnya pernah buat treatment rambut ker. So, ak cakap xpernah wat lagi sebab rambut aku bukannya macam rosak ke atau ape. Cuma ada dandruff je. Itupun kalau xcuci n jaga rambut. Sbb ak malas. Ha3. Then dye suggest wat treatment rambut. Hmm aku pun ok jer la. Memang 1st time la g sorang2. Kan seronok kalau dapat pegi ramai2. Hi3..:) leh gosip2.

p/s: sori syg menyebabkan awk tggu lama.:*


Feb 19, 2011

Hadiah kawen part 2

Alamak ada gak part 2 eh entri yang aku wat. Hu3..Act nak cerita pasal bakal wedding kawan aku nie. Tak sabar aku nak tengok mcm mana masa hari nikah dye. Iye lah sebab aku kenal dye masa zaman sekolah lagi.

Serba sedikit pasal kawan aku ni. Namanya ina, aku jumpa dengan dye masa tingkatan 2. Kebetulan satu kelas dan aku masuk sekolah menengah pun dah lewat sebab aku pindah rumah. Nak jadikan cerita masa aku mula-mula sampai aku kenal dengan dye malah sampai abes sekolah pon still contact lagi. Nak jadikan cerita nama aku dlu kwn2 sek rendah panggil syazwani. Pastu ina kate panjang sangat la. Then dye kate panggil wanie jer nak. Hmm aku pun ok je. So,start dari situ la terciptanya nama "wanie" tu.

Ops sambung balik psl hadiah kawen nie.

Hmm fikir punya fikir dan setelah melayari beberapa akaun facebook. Aku ada terjumpa yang pasal cokelat box. Cantik dan kreatif. So,aku pun decide nak beli cokelat box tue. Tema pun dah ada.Purple pink. Hmm agaknya ape lah aku pnye tema kalau kawen kan?? Biru sudah semestinya zarif dah cop. So,aku? xkan pink. zarif kate dye xnk pakai bj pink.Ha3. cute ape..:)

Ops..terlebey sudar...Aku plak yg melebey2.Sambung2.

Pastu aku pikir xkan nak bagi cokelat box jer. Hmm aku tengok gak blog2 org lain dorang kate cam bagi pinngan mangkuk tu memang hadiah wajib DAPAT. So, ada yang suggest macam:
  1. Lampu
  2. Ayat2 al quran yang gantung kt dinding tu ke
  3. jam DInding
  4. Baju tidur?? -
So,yang pasti aku xtahu lagi ape yang nak dibeli. Mungkin bagi ape yang terlintas sewaktu membeli. Ai....nak kawen dah kawan aku sorang nie. Blekah turn aku? ha3 suspicious sungguh.


Feb 13, 2011

KL bird Park

Last week kami ke KL Bird Park. Best sangat-sangat. Walaupun pergi sana dah petang tapi memang berbaloi pergi. Memang dah lama sangat teringin nak pergi dan akhirnya ditunaikan jugak.

Dapat tengok burung merak. part nie memang best. yang peliknya hebatnya zarif sebab tau merak jantan n betina. Ak ape pon xtau. Just tengok je. Sebab ble brung merak kembangkan bulunya memang sangat-sangat cantik..!!

But sadly, xde banyak gamba boleh upload coz kamera tutttt. Then NO gambar la. Yang dalam handphone pun gamba mcam x best je.



Feb 7, 2011

satu hari ke Pekan, Pahang ^-^


Z ajak ak g kenduri kawin kawan satu kerja dye. Pagi-pagi lagi dah pegi. (pkul 9 tu pagi ke?) Hmm masa pegi tu jalan okey je. Tapi balik Ya Allah jem gler2. Macam balik kg je. Tapi abah tak de ntah balik lagi ke? . Aku rasa macam dah 2 jam lebih stuck dalam jem. Mmg yang terhebat la aku pernah rasa. He3....





Feb 5, 2011

Hadiah kawen

Bila kawan / sedara / jiran atau sape2 je la mesti nak kena cari hadiah kan? Aku dah xtau nak bagi ape sebenarnya. Dah blank idea. Ingtkan nak bagi sumtin yang special. Tapi kan konon je nak bagi yang special. Konon tu sebabnya sampai last2 pun ak tak tahu nak bagi ape. Ha3 bengom.

Ok,selalu-selalunya ape yang orang beli untuk dijadikan hadiah kawin nie? Aku selalu dengar macam yang familiar tu pinggan mangkuk. Itu yang wajib lar. Lain2? Ntah...he3

Selalunya mcm org bagi:
  1. Set pinggan mangkuk
  2. Toaster
  3. Iron
  4. Jam dinding?
Hmm dah puas aku melayari blog-blog orang lain dan mencari ape pengalaman dorang untuk hadiah kawin. Tapi kebanyakannya memilih untuk beri barang dan ada yang pertikaikan better bagi duit. Tapi aku x decide lagi sebenarnya..^^'. Ada jugak blogger yang cakap dye dah bosan asik org bagi set pinggan mangkuk. Pastu dye prefer kalau best fren bagi sexy night wear. Hmm tak kan aku nak bagi..hu3. Terlebey sudah.


Dulu masa aku keje, ada orang cina tu beli hadiah kristal sebagai hadiah kahwin. tapi mahal beb. X mampu la kalau org mcm aku nie. Kalau customer nak beli ak suggest untuk beli yang mahal. Ada jugak yang beli dalam rm 100-200. Tapi selalu aku mesti suruh ambik yang dalam rm 399-499. Bentuk pun cantik. Bentuk swan. Lagipun aku rasa kristal bohemia lagi mahal dari kristal yang lain dan ukiran bohemia pun lagi lawa. Tapi kalau under bajet leh beli kristal yang lain. Contohnya mcam crystal de arques. Cantik jugak dan murah berbanding dengan kristal bohemia.

_____________________________________________

p/s: Aku nak beli ape nie??

Feb 4, 2011

Praktikal~sungguh bosan

Ada orang tanya aku pasal ak praktikal. Bukan aku nak cakap psl orang tuh cuma aku malas nak menjawab psl praktikal.

orang tuh: wani,kau praktikal kat mana?

Aku : kat uni**.

orang tuh: msti best kan?

aku: (rasa mcm xmo jawab...>.<)

Aku keje deparment ape pon ak tak tahu. Langsung x best. Tapi s/visor aku sangat baik. (Sayang,awk jgn jeles pulak...smile ^_^). Dah la aku start lambat dari orang lain. Seminggu kemudian baru start. Itu pun ak banyak ponteng. Serius memang ak banyak ponteng. Ada sekali tue seminggu ak xpegi praktikal. Serius...ak x pegi...knp? hmm bc entri ak yang sebelum nie..he3.

Ak paham konsep dye nak suh ak wat w/site bak senang kata wat design lar. Tapi? aku dah tinggalkan lama design nie. Now aku degree aku ambik kos lain. Tbe2 kna pulak buat bab2 design nie. Dye aspect ak mcm pandai. Isk isk isk..sob sob..ak xpandai.....tension....

Dahla rasa mcm duk sorang-sorang kat ctu. Padahal aku rasa ada 2-3 orang budak praktikal tp under differ s/visor. Kenapa eh dorang macam khusyuk sgt wat keje sampai tak pandang aku ataupun ak yg xpandang dorang? yang paling xbesh tu dorang mmg baik gler x menyembang...Wauu..pelik2...

Tapi..plis la ak x mo la wat design2 nie...kalau blh buat ak buat tapi??ahh...xmo x mo...paham x ? Tetiba ak teringat zaman diploma dlu...ai kalau la boleh balik pd ms dlu. Dlu memang best n jauh beza dengan degree yang mcm ******!!. Member pun best x skema. Asik saya awak...adus ak xbiasa. Jarang sangat jmpa orang mcm nie. So, ak xblh ikut...haishh...

p/s: aku dah tngglkan mltimedia sejak thn 2006. Ak tka kos sbb xnak wat design. Isk T__T
 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown