Jun 26, 2009

chek sakit??

Balik kampung lagi...?? hmm tuelah yang mak jawap..sbbnya chek sakit. So,kiteorg balik kena jaga chek. but bg aku well wateva..just jgn fikir banyak2 sudah. Hmm aku pon malas nk tulis panjang2 just aku kepilkan beberapa gambar n citer jer aper yg berlaku k..


(nie masa tgh tnggu guard bukak pintu kul 1. Hmm dak2 2 org nie tgh dok cite pasal dong bang shin qi aka DBSK..ahh x minat aku...adek aku gelak2 bile tgk dlm youtube..ape2 ntah xpaham aku..Seronok sangat dua orang nie bercerita sampai x sedar nk melawat chek..hmmm)



(Ain masa tgh jaga chek untuk hari yg pertama..haha wat a mess..tgk muka dia cam poyo giler..stress la tue,Penat..bukan penat tp tension coz nk cucikan muka dia tue..maklumla pembersih..kalau aku berbau jer dia sound padahal aku punya la wangi..hidung dia ada problem ckit...hohoho)
(Haaaa..nie dia chek yg tgh sakit2 tp wat lawak agi...masa nie dia dh chat ckit dah nak balik..siap dia kacau2 nurse n doktor lagi nk balik...melawat satu wad tue la..hmm naik pening aku...org yg di inchargekan utk dia kuar wad x sampai2 agi...so terpaksala dia tunggu...sabar jer la.)

(oit..pandang ape tu din? pandang kat et come ker..huhu mmg come..mls nk ngomen panjang biasala dh perasan..hmmm)

Kursus penyelia stesyen minyak petronas

Cewahh Bergaya Siot..haha..hanya dak2 nie jer yg tau begitu seksa aku


HARI PERTAMA

Alhamdulillah..Lega aku bila dapat abiskan kursus nie. Mula-mula aritu rasa takut sangat maklumla aku nie bukannya reti sangat berkawan.(Lawan boleh la..haha ada ker). papepun masa hari pertama tue hari ahad aku sampai petang. Ingatkan aku sorang jer lambat rupanya ada yang lagi lambat. (Dorang lambat sbb dok jauh..huhu aku nie dekat jer x sampai 1 jam dh sampai,Tp ttp lambat). Okey2 cite dia camnie sume skali dak2 kursus ada dalam 13 0rang. Perempuan 5orang yg selebihnya lelaki. Kursus kiteorang kat pusat latihan petronas klang. kat depan dia ada stesyen minyak petronas(Kat ctue la tempat praktikal kiteorg). Dak2 pompuan sumenya dok dalam satu bilik. Best giler tempat dia. cam hotel jer..Betul xcaya sudah. Kawan yang aku jumpa mula2 n jadi member baik aku kat sana nama dia masz atau pun nama sebenarnya masyuze..sedap x nama dia..huhu dia dari pss Paka 2,terengganu. Pastu yg lain2 cam zana dari jalan 222 n dua orang lagi dari stesyen Jertih.


(nie sume geng2 aku ms kursus arit ue..rindu korang)


HARI KEDUA

Hari Kedua, Ok2 nak diceritakan hari kedua nie banyak dok dalam klas jer. Emm lupa lak nk kenalkan aku nya trainer. Nama2 dorang En Azam, En Shaari. Paling aku suka klas En Azam mmg best btul..Pasal dia nie mmg klakar orangnya. So klas kiteorg pon jadi klaka la.hmm. Banyak yang kite dapat pengajaran dari dia. Kalau tanya dia sumer la dia tau.Alahai aku nie ha menyimpang lak..lupa lak nk bgtau dia ajar aper..hmm..Hari kedua nie banyak pasal introduction tentang ape itu peyelia dan ape tanggungjawab penyelia dan tanggungjawab kita kepada stesyen. Itu hari kedua


HARI KETIGA

hari ketiga, hari nie kiteorg kena bangun pagi. Aku bangun kul 6 lebih(kalau lah leh pg klas awl camnie..) mandi2 n siap2. Pakai baju sukan n turun bawah wat senaman. Tp x kurus2 pun aku wat senaman.huhu..perlu ke..Tujuan wat senaman nie sbb lepas nie kiteorg akan wat dipping minyak. So ape lagi kena pegi la kat stesyen minyak hmm grup aku wat dipping n grup mas wat reading. So balaja la wat dipping. Hmm act aku dh banyak kali wat dipping tapi cuma x diiktiraf jer..hua hua.. Yerla takut salah baca minyak x pepasal aku wat spoil lak jualan. Tengah hari lak pas makan kiteorg berkumpul n agenda dia bwk tour kat stesyen minyak(konon mcm laa x penah pegi..haha). Act kali nie dia bawak n tunjukkan kat stp,tangki minyak dll. Kalau nk tau banyak hurm baca sendiri dlm note. tapi hr tue en azam bwk kiteorg kat tempat pam minyak. hmm kat dispenser dia tunjukkanla ape tue EPC n software dia. Pastu kiteorg bukak kat dlm dispenser tue ada aper..kena check air la dan mcm2. Sepatutnya petang nie kiteorg tunggu tangki lori minyak sampai tapi x sampai2. Hmm akhirnya malam pas makan dinner kul7 lebih baru sampai. Ape lagi hmm panjat la tangki lori..huhu hebat giler..(yeke?? perasan jer lebih..). Pastu En Azam tunjukkan la cara mcmne nk check minyak, kalu nk tau penuh ke x guna t-ruler n sebelum bukak compartment kena check seal no dulu dan jugak kitenya DN. betul ke tangki lori tue dia hantar tempat kite.



HARI KEEMPAT

Hari keempat,Okey cam biasa kena wat senaman hahaha tp hari nie dak2 nie sume bangun lambat n xder org pun yang pegi..x silap aku dak2 laki tgk bola n tdo lambat...dak2 pompuan?? hmm ntah penat sangat kot or xleh tdo..So dipping n reading x wat arr. Nasib baik trainer2 kiteorg x marah tp bising jer laa.Hmm Hari nie balaja benda2 yg aku kereng minat iaitu mengira.. owh tidakkk!! Tp kena jugak, so kena la kira till..hmm kire jer la. tapi bila dh masuk ss3..adoi pening gak tapi aku kuatkan semangat n follow jer la..But not bad aku leh wat cuma masuk ss7 dh pening2..huhu. Hmm malam tue balaj pasal product knowledge. Hmm yerla pasal ape lagi minyak pelincir la.. 2T,4T,Mach5, Syntium...papepun aku boleh la ckit2 daripada xtau langsung...


HARI KELIMA

Hari Kelima, hmm hari nie ada test. Tp okeyla test dia..Xde la sangat susah la jugak sbb kena kira2. Aku pun x sabar2 nak balik. yeah balik tgk TV. It's My Life...lalala..Tapi ape2 pun aku tetap akan ingat ape yg telah aku blaja kat sana. It was a great experience to me..




(Masyuze n aku..haha mas 20 sen..)

(aku,zana n mas)
 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown