Oct 31, 2011

handphone kat atas


Agaknya korang faham tak maksud aku tu apa sebenarnya? "handphone kat atas". Selalunya aku tak angkat bila orang call terutamanya orang yang aku tak kenal. Macam contoh nombor yang tak dikenali tertera di skrin h/p dan macam biasa aku tak angkat. Lepas tu nombor tu call sekali lagi dan tragiknya aku tak ada pada waktu itu. Sebabnya aku ada kat bawah. Hah!! kat bawah mana la pulak kan?hehe. maksudnya aku tinggal hp kt dlm bilik lar.

Alkisah-

rumah aku 2 tingkat jadi dolu-dolu masa aku tengah couple bf aku selalu tanya aku kat mana jadi aku akan jawab "ada kat bawah" tak pun "ada kat atas". Paling dia suka tanya kenapa tak angkat hp jadi secara automatiknya aku jawab "handphone kat atas." So,siapa-siapa je yang call dan aku akan jawab "sori tak angkat,tadi hp tinggal kat atas."

So,apa kejadahnya aku jawab macam tu.....(***malunya***). Macam orang lain tahu ke rumah aku 2 tingkat..poyo giler...kenapa la aku tak ckp h/p tinggal dlm bilik. sob sob sob. Macam baru-baru ni lecturer visit untuk intra. Dia tanya kenapa aku tak angkat h/p aku boleh cakap "h/p kat atas". Terpinga2 lecturer aku tu bila aku jwb mcm tue~ Husbnd aku pulak gelakkan aku cakap "awak ingat orang lain tau ke rumah awak tu 2 tingkat.?" T__T. mulai saat nie aku tukar dan cakap sori h/p tertinggal dalam bilik.

p/s: aku try ubah apa yg aku akan jwb..:p

my hp dah rosak

sedih betul,hp rosak. Kalau hp slide je mesti macam ni-rosak. Sakit betul hati. Nak tukar hp baru xde duit la pulak. maklum lah tengah sesak skrg ni. Nak guna nokia rasa mcm x biasa dengan jiwa..kalau guna sony ericcson baru rasa sesuai..ecehh..konon je. Tapi betul la!! i like sony~

paling x minat guna nokia sebab:
  • Dah mmg x minat knp nk guna? :p
  • ambik gmba xcantik-pengalman aku gna hp nokia le~
  • function yg aku x seberapa suka
sebenarnya kalau dah biasa guna sony tue yang susah bila nak tukar nokia. Hehe. Apa-apa pun aku tetap ke arah hp sony. Now, guna hp husbnd tapi hp nokia lerr...:(


Oct 8, 2011

KL Bird Park

hari sabtu bersamaan dengan 1hb 10 2011 jenjalan ke KL Bird Park. Sebelum pergi ada 2 cadangan je dalam mind aku. Samaada:
  1. Taman Burung
  2. Sunway Piramid
Disebabkan oleh budak 2 orang ni akif n bidin dok sebut taman burung so memang kami ke taman burung!! Dari rumah kami naik cab. Tambang lebih kurang rm17. Sampai je kat situ tengok ramai orang n banyak betul BAS. Agknya bas pelancong kot.

Entry fee : Rm 20 (Adult)
RM 10 (child)










 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown