Aug 18, 2011

Berbuka Kat Kfc





Jalan-jalan g sg wang n times square.

Aug 12, 2011

:(


I'm strong
But I break
I'm stubborn
And I make plenty of mistakes
Yeah I'm hard
And life with me is never easy
To figure out, to love
I'm jaded but oh so lovely
All you have to do is hold me
And you'll know and you'll see just how sweet it can be
If you'll trust me, love me, let me
Maybe, maybe

Someday
When we're at the same place
When we're on the same road
When it's OK to hold my hand
Without feeling lost
Without all the excuses
When it's just because you love me, you let me, you need me
Then maybe, maybe
All you have to do is hold me
And you'll know and you'll see just how sweet it can be
If you'll trust me, love me, let me
Maybe, maybe

I'm confusing as hell
I'm north and south
And I'll probably never have it all figured out
But what I know is I wasn't meant to walk this world without you
And I promise I'll try
Yeah I'm gonna try to give you every little part of me
Every single detail you missed with your eyes
Then maybe
Maybe, yeah maybe

One day
We'll meet again and you'll need me, you'll see me completely
Every little bit
Oh yeah maybe you'll love me, you'll love me then

I don't want to be tough
And I don't want to be proud
I don't need to be fixed and I certainly don't need to be found
I'm not lost
I need to be loved
I just need to be loved
I just want to be loved by you and I won't stop 'cause I believe
That maybe, yeah maybe
Maybe, yeah maybe

I should know better than to touch the fire twice
But I'm thinking maybe, yeah maybe you're mine

Maybe, love maybe


Happy Birthday sayang!!

Happy Birthday To U
Happy Birthday To U

Happy Birthday to Sayang....

Happy Birthday to U....~

Aug 10, 2011

Dah masuk 2 bulan KawiN '^-^


Wah sedar tak sedar dah masuk 2 bulan. Cepat betul masa berlalu. Tak sangka. Rasa macam baru je tunang. Masa tunang dulu Best! cuma kalau nak ngomen pun pasal baju je la. Hehe.:p

Hmm..Lagi 2 hari je birthday dia. So, nak kasi ape ye?

Ntah la aku pun tak ada idea sebenanrnya. Rasa macam nak beli kek je. Hadiah pun tak tau nak bagi aper.

Choice:
  1. Perfume
  2. wallet
  3. chocolate
  4. Baju

Cerita Putus Tunang sana sini


wah-wah sejak kisah KFCM dan jejari runcing putus tunang aku pon sama nak menulis jugak. Hehe. tak ada keje kot~

Salah siapa dan kenapa mereka putus tunang biarlah mereka jer yang tau. Kecoh sana sini pasal kisah peribadi buat orang lain asik mengata je. Takkan berhenti selagi duk bercerita. Naik muak dah aku sebenarnya lagi-lagi selepas kisah mawi-ikin putus tunang.

Masa tu kan kecoh sana sini. Tuduh itu,tuduh ini. Tapi future dorang Tuhan aje yang tau. Ni pulak kisah terbaru KFCM-elia. Hangat di pasaran. Hero malaya dan jejari runcing. Aku suka blog jejariruncing. Kata elia dia takkan delete blog dia sebab bagi dia blog tu dah macam diary. Wauu terharu bila baca.

p/s: malas dah aku melayan kisah mcm ni. Kesian pun ada. :((

Aug 9, 2011

Selamat Berbuka Puasa..

Untuk semua yang berpuasa selamat berbuka. Happynya hari nie sebab dah hari ke 9 berpuasa. Tak sangka sungguh pantas masa berlalu. Pejam celik,pejam celik dah nak dekat raya...:) yeahh!!

Actually hari nie aku masak sambal ayam,tapi sorry lar gambar tak ade. Sedap sangat kot sampai tak sempat aku nak snap. Hehe. Kelam kabut ckit hari ni last minute goreng sayur kangkung. Pastu berlari pulak pegi 7e beli ais. Fuhh nasib sempat.

Cuma Nasik je yang tak sempat masak...T___T.

Apa punya isteri la aku ni. Tapi tak apa akhirnya semuanya dapat makan dengan tenang dan nyaman. Semua sedap dan BEST!!

Menu hari nie:
  1. Ikan Bilis goreng pedas
  2. ayam goreng tepung
  3. tomyam ayam
  4. sambal ayam
  5. air oren++

jom tgk drama Smile Mommy

Smile mommy drama korea yang ditayangkan dekat SBS. Hari apa dan pukul berapa; ntah; tak sure. Yang pasti malam dalam pkul 10 lebih kot. Best cerita ni. Last hari tu aku tengok love,bread n dreams. Pasal kim tak gu. Aku layan gak drama ni sampai last episode. So now tgh follow smile mommy.



Title: 웃어요, 엄마 / Useoyo, Eomma / Smile, Mom
Chinese Title : 微笑妈妈
Genre: Family, romance
Episodes: 50
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2010-Nov-06 to 2011-April-24
Air time: Saturday & Sunday 20:50


Synopsis
A drama about three women and their families. Jo Bok Hee is dealt with a huge blow when her successful daughter, Shin Dal Rae, is diagnosed with an incurable disease. Kang Shin Young is betrayed when her husband, Shin Muh Roo, continues to meet his first love, Hwang Bo Mi. When he enters the race for congressman, she runs against him.
Cast
Shin family
Lee Mi Sook as Jo Bok Hee
Lee Jae Hwang as Shin Muh Roo
Kang Min Kyung as Shin Dal Rae
Jung Ji Ahn as Shin So Ra
Kim Yong Gun as Shin Ki Bong
Kang Ye Seo as (Muh Roo & Shin Young’s daughter)

Kang family
Yoon Jung Hee as Kang Shin Young
Park Won Sook as Park Soon Ja
Yoon Joo Sang as Kang Dong Poong
Suh Dong Won as Kang Do Young
Hwang Bo Ra as Kim Mi So (Do Young’s wife)
Im Ye Jin as Kang Seo Poong

Bae family
Ji Soo Won as Yoon Min Joo
Kim Jin Woo as Bae Yun Woo
Yeo Min Joo as Bae Yun Seo

Other people
Go Eun Mi as Hwang Bo Mi
Park Sung Min as Goo Hyun Se
Suh Joon Young as Lee Kang So
Seo Ji Young (cameo)
Chung Lim (cameo)
Bae Geu Rin (cameo)

Production Credits
Chief Producer: Lee Hyun Suk, Yoon Soon Hwan (윤순환)
Producer: Kim Yong Jin (김용진), Ahn Gil Ho (안길호)
Director: Hong Sung Chang
Screenwriter: Kim Soon Ok

nak masak apa hari nie?

Puas gak aku fikir nak masak apa hari nie. Asik sambal dan ayam. Apa lagi yang aku boleh buat?. Ayam goreng tepung pun dah buat. Hmm kari ayam pun mak dah buat. Apa lagi yang ye. Tadi aku tengok2 kat my resepi kot-kot la ada idea nak masak apa.

Tengok tu tengok la jugak. Cuma tak tahu nak masak apa yang sesuai dan sedap dengan citarasa dia. Kot kalau aku masak tak sedap nanti abes la semua kena buang. T.T. Hmm mungkin hari ni nak masak ayam masak kicap kot. Selalu kalau aku yang buat untuk makan sendiri mmg la rasa sedap.:)) Tapi taste dia? ehehe...

Takpa nanti kalau jadi aku masak ayam masak kicap aku upload kan gambar.

Banyak gak resepi yang aku jumpa kat internet. Aku share kan link jer yer.






 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown