Mar 18, 2012

favorite k-pop band-part 1


Ada seseorang (act,adik ipar yg tanya) tanya kat aku,

"kak,band k-pop mana paling minat?"
" hmm,ramaila jugak!...."

"yang paling suka?"

"erm............"

Jawapan aku terhenti setakat erm. Tak tahu nak jawab apa sebenarnya. Minat tu maksudnya dalam kategori macam mana. Minat setakat lagu single atau suka dengar full/mini album. Ataupun sebab ramai orang suka jadi kita pun follow jer la.

Hmm,let me see..first kenal k-pop dengan lagu gee by SNSD dan seterusnya ring ding dong by shinee. Kemudian tak silap aku cousin aku,anis bagi satu atau dua lagu dia cakap best. At that time akhir tahun 2009. Lagu yang aku cousin aku bagi tu actually lagu, TTL2 by T-ara.


Salah satu lirik lagu tu ada sebut:

"never say goodbye,you will make me cry"



Masa tu tengah sedih la. So, suka gila dengan lagu ni. Sampaikan tidur pon pakai earphone. Boleh dikatakan jugak la yang aku minat dengan group t-ara. Sebab grup k-pop ni aku susah nak cam dan ingat nama. Tapi t-ara senang je aku ingat. Dan untuk pertama kalinya aku dengar full album dan baru-baru ni aku ada beli album t-ara.


Next is After School. Semua member dalam group ni tinggi cuma ada lar seorang dua yang rendah sikit. Untuk after school aku first dengar Because of You hujung tahun 2009. Lepas tu after school buat comeback dengan lagu Bang. Masa lagu Bang,member baru ditambah which is lizzy. Masa promotion lagu bang,one of the after school member,Uee tak dapat datang sebab clash dengan drama. So, member baru,lizzy yang ganti part uee.


Next continued, part 2.



3 comments:

jiyeon lover said...

akak,lirik salah tu..you "won't",bkn "will"...mana part 2?

waNie said...

sorry ye dik....(tangan di dada mata ke atas)

sheena said...

1993 Subaru Outback AC Compressor
Wow its a very good post. The information provided by you is really very good and helpful for me. Keep sharing good information..

 

About

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers

Wedding anniversary Countdown